Connect with us

Novinky

Futbal: Piešťany v Slovenskom pohári skončili v prvom kole. Drámu rozhodli penalty

Published

on

Reklama

Futbalové mužstvo PFK Piešťany odohralo v nedeľu 28. júla prvý súťažný zápas sezóny. V prvom kole Slovenského pohára – Slovnaft Cupu hostilo na domácom trávniku TJ Družstevník Jacovce. Dramatický vyrovnaný súboj rozhodli až penalty.

Gólovo sa ako prví presadili hostia. V 17. minúte prekonal domáceho Budku Michalec. Piešťanci však o pár minút vyrovnali zásluhou Branišu.  Do polčasu viac gólov nepadlo.

Reklama

Po prestávke sa opäť presadili hostia. Už po troch minútach viedli 2:1 po góle Piterku. V 72. minúte mali hráči PFK Piešťany po faule v šestnástke výhodu pokutového kopu. Ten s istotou premenil kapitán domácich J. Glos a bolo vyrovnané 2:2. O šesť minút sa po peknom prieniku individuálne presadil domáci Martin Gula. Piešťanci sa tak ujali prvý raz v zápase vedenia. Netešili sa však dlho. V 84. minúte sa po rýchlom brejku opäť skórovali hostia zásluhou Bajzíka. Napriek snahe sa už domáci loptu do siete v riadnom hracom čase nedostali a zápas skončil remízou 3:3. O postupe rozhodovali pokutové kopy. V nich boli v pomere 6:5 úspešnejšie Jacovce.

Zo zástupcov piešťanského regiónu sa v prvom kole Slovnaft Cupu predstavilo aj Vrbové a Dubovany. Obe družstvá však na svojich súperov nestačili a podobne ako Piešťany v Slovenskom pohári skončili. Vrbové podľahlo Zvončín 1:2 a Dubovany prehrali s Malženicami 1:8.

Reklama

Text a foto: -th-

Populárne články