Connect with us

Novinky

Najlepší športovci kraja si prevzali ocenenia. Boli medzi nimi aj štyria Piešťanci

Published

on

Reklama

Trnavská župa aj tento rok ocenila najlepších športovcov. Tohtoročným víťazom ankety sa stal futbalový klub FC Spartak Trnava. Medzi ocenenými bolo aj viacero Piešťancov. Ocenenie má byť prejavom toho, že kraj si váži, že aj napriek neľahkým podmienkam, v ktorých často mnohí športovci musia existovať, dokážu výborne reprezentovať.

Reklama

Titul Športovec roka Trnavského samosprávneho kraja za rok 2018 získalo družstvo mužov FC Spartak Trnava, ktorí po dlhých 45 rokoch získali pod vedením trénera Nestora El Maestra titul Majstrov Slovenska a kvalifikovali sa do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

Objav roka je Alex Nemec, ktorý žne úspechy v motoristickom športe. Pretekár klubu GIOM RACING TEAM Piešťany  je medzinárodným majstrom Slovenska v motokárach trieda MINI60 a účastníkom Majstrovstiev sveta v motokárach.

Reklama

V kategórii žiaci s vekovým ohraničením do 15 rokov boli ocenení traja jednotlivci bez určenia poradia a jeden kolektív. Z ocenenej štvorice boli dve športovkyne z Piešťan.

Provu je Olivia Ana Šprláková Zmorová pretekajúca za  Športový plavecký klub Kúpele Piešťany. V rámci plávania sa venuje rôznym disciplínam. V tomto roku získala na Letných Majstrovstvách Slovenska mladších žiakov štyri tituly, konkrétne v disciplínach  400m a 800m voľný spôsob, 400 m polohový pretek a 5000m voľný spôsob v diaľkovom plávaní. Okrem toho dva krát prekonala rekord Slovenska trinásťročných žiačok v disciplínach 800m a 1500m voľný spôsob. Naposledy pridala do portfólia svojich športových úspechov ďalšie tri tituly majsterky Slovenska z Majstrovstiev Slovenska starších žiakov v krátkom bazéne.

REKLAMA

 

Druhou ocenenou žiačkou z Piešťan je Romana Švecová z Kajak – Kanoe Piešťany. Táto talentovaná kajakárka dosiahla v roku 2018 viacero mét – zlatú medailu si z Majstrovstiev Slovenka priniesla v kategóriách krátke trate, dlhé trate, maratón aj trenažér. Po celoročných úspechoch v jednotlivých kolách Slovenského pohára obsadila celkové 1. miesto. Je tiež členkou Slovenského mládežníckeho tímu kajakárov.

Medzi dorastencami vo veku 15 – 18 rokov mali Piešťany tiež ocenenú športovkyňu. Stala sa ňou Lucia Valová pretekajúca za Športový klub KAJAK Moravany nad Váhom. Reprezentantka Slovenka v rýchlostnej kanoistike a niekoľkonásobná majsterka Slovenska tento rok úspešne reprezentovala svoj klub a   krajinu na Majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov v Taliansku, kde získala zlatú medailu v kategórii C1 500m a striebornú v kategórii C1 200m. Na tieto úspechy nadviazala na Majstrovstvách sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov v bulharskom Plovdive, kde skončila na treťom mieste. Na svojom konte má tiež účasť na Majstrovstvách sveta seniorov v rýchlostnej kanoistike, kde obsadila 8. miesto.

TS/red Zdroj a foto: www.vuc-trnava.sk

Populárne články