Connect with us

Novinky

Kanoisti z klubu ŠK KAJAK reprezentovali Slovensko, najlepšie sa darilo Lucii Valovej

Published

on

Reklama

Najdôležitejšie podujatie v rýchlostnej kanoistike Olympijské nádeje pre 15 až 17-ročných pretekárov sa konali uplynulý víkend 24. a 25. septembra v maďarskom Szegede. Preteky usporiadané na najvyššej medzinárodnej úrovni sa konali za účasti najlepších pretekárov sveta z krajín považovaných za kanoistické veľmoci. Zúčastnili sa ich závodníci z Kanady, Maďarska, Nemecka, Poľska, Česko, nechýbali však ani pretekári z ďalekej Austrálie, Singapúru, či Japonska. Za športový klub KAJAK z Moravian nad Váhom sa nominovali do Slovenskej reprezentácie traja 15-roční pretekári, kanoisti – Lucia Valová, Lukáš Valo a Martina Havrilová.

DSC_8566

Reklama

Olympijské nádeje sú svojou kvalitou hodnotené v daných kategóriách približne ako Majstrovstvá sveta. Pretekalo sa na 200, 500 a 1000 metrovej trati a bojovalo sa o každé jedno umiestnenie, väčšinou už účasť vo finálovej jazde bol veľkým úspechom.

Najviac sa darilo Lucii Valovej, ktorá po celý rok zbierala víťazstvá z domácich podujatí. V Szegede svojou bojovnosťou ukázala, že chce patriť k tým najlepším na svete a priniesla si v C1 200 metrov krásne piate miesto, pričom od tretej francúzsky Laury Ruiz ju delilo len 7 desatín. Na 500 metrovej trati sa dlho držala na 3. mieste a pretek išla na hranici svojich možností. V závere však na rýchle maďarské a kanadské pretekárky nestačila a opäť to bolo piate miesto. Na 1000 metrovej trati, kde absolvovala aj pretek na C2 skončila na výbornom 6. mieste.

Reklama

DSC_8679

Žiaľ deblová disciplína s Martinou Havrilovou im nevyšla podľa ich predstáv, nakoľko Martina Havrilová ešte pred pretekmi ochorela a v posledný deň musela pre zdravotné komplikácie z pretekov odstúpiť.

Svoje maximá zašiel aj kanoista Lukáš Valo, ktorý na 200, 500 a 1000 metrovej trati skončil vždy na 5. mieste v semifinále. Martina Havrilová bojovala nakoľko jej to dovoľoval zdravotný stav a v semifinále si vyjazdila v C1 na 1000 metrovej trati 5. miesto a na 200 metrovej trati 6. miesto. Účasť týchto troch mladých pretekárov bola veľkou motiváciou na ich ďalšej ceste za čo najlepšími výsledkami a veríme, že množstvo vynikajúcich pretekárov z celého sveta, skvelá atmosféra na preteku a ich dobré výsledky ich dostatočne povzbudili do ďalších tréningov. DSC_8747

Poďakovanie patrí nielen pretekárom, ale aj ich trénerom v klube, hlavne Jurajovi Homolovi, ale aj Zuzane Matušovychovej, či trénerom z iných klubov, Oliverovi Koczkasovi z Komárna, alebo Maránovi Ostrčilovi z Dukly Trenčín.

DSC_8557DSC_8760

-ŠK KAJAK Moravany nad Váhom-

Populárne články