Connect with us

Šport

Hokej: Havrani dnes hrajú o všetko!

Published

on

Reklama

Zamotaná barážová skupina vyvrcholí dnes 8. apríla o 18:00 posledným zápasom na ľade Easton Arény. Prvým postupujúcim do Tipsport Ligy sa stali Nové Zámky a práve proti klubu z južného Slovenska nastúpia hokejisti ŠHK 37 Piešťany v rozhodujúcom zápase. Dnes pôjde takpovediac o všetko a i keď Piešťany sú momentálne s 10 bodmi na poslednej priečke, vďaka výhre sa môžu vyšvihnúť až na prvú pozíciu. Ak máte radi hokej, choďte dnes povzbudiť náš klub, chlapci si to za námahu vynaloženú počas celej náročnej sezóny určite zaslúžia.

Piešťany budú doma hostiť už istého účastníka budúceho ročníka Tipsport ligy Nové Zámky. Ak chcú Havrani zotrvať medzi elitou, potrebujú získať minimálne bod, inak by vypadli do prvej ligy a Tipsport Ligu by si zahral aj ďalší prvoligista z Bardejova. To však Piešťanci nechcú dopustiť. „Na dnešný zápas sme bojovne naladení . Všetci vieme o čo sa zajtra ide hrať. Nechceme nič nechať na náhodu, takže určite ideme s cieľom vyhrať. Hráme doma, takže to musí byt hneď od začiatku cítiť,“ burcuje pred zápasom so šiestimi bodmi najproduktívnejší hráč Piešťan v play-out Jozef Tibenský.

Reklama

Zrejme málokto predpokladal, že play-out bude mať podobný priebeh a o postupujúcom, či zostupujúcom sa bude hrať až do posledného zápasu. Realita je však iná a nôž na krku majú Piešťany, ktoré budú sa musieť vysporiadať s veľkým tlakom. „Dnes to bude aj o psychike. Musíme byť koncentrovaní a nepripúšťať si tlak,“ povedal marcový nositeľ Zlatej prilby a prezradil aj, čo bude pre hráčov z kúpeľného mesta dôležité, aby zápas dotiahli do úspešného konca. „Musíme sa hneď od začiatku tlačiť do brány a veľa strieľať, nech si vytvoríme nejaké šance a aby sa nám podarilo streliť prvý gól. To bude podľa mňa kľúčové. Ak sa ujmeme vedenia, trošku to z nás opadne a verím, že sa nám bude hrať lepšie.“

Pre obe mužstvá je to posledný zápas v sezóne, na ktorý sa očakáva početnejšia návšteva. Výjazd ohlásili aj fanúšikovia Nových Zámkov, no podporu potrebujú najmä Havrani. Tí by nie príliš vydarenú sezónu zakončili úspešne a radi by sa víťazstvom a zotrvaním v Tipsport lige odvďačili aj fanúšikom, ktorí pri nich stáli aj v turbulentných časoch. „Dnes je to životný zápas pre nás, i pre celé Piešťany. Budeme potrebovať každého jedného fanúšika, aby nás hnal dopredu za víťazstvom. Preto dúfam, že sa nám podarí náš štadión čo najviac naplniť, aby sme mohli všetci spolu osláviť zotrvanie v najvyššej slovenskej súťaži,“ zakončil J. Tibenský.

Reklama

-lt/TS ŠHK 37 Piešťany/Foto: Laco Ďuračka-

Populárne články