Connect with us

Šport

Bežecký závod okolo hradu Tematín štartuje v nedeľu 1. mája

Published

on

Reklama

Na sviatok práce, teda v nedeľu 1. mája sa bude konať už tretí ročník úspešného bežeckého podujatia – Beh okolo hradu Tematín. Trasa povedie hrebeňom Považského Inovca od Koliby na Bezovci, ktorá sa nachádza pri lyžiarskom vleku a veľkom parkovisku. Štartovať sa bude odtiaľ o 11:00 a od 8:15 do 10:45 prebieha registrácia. Bežci budú mať pred sebou desať a pol kilometrovú trať s prevýšením 400 metrov. 

Trasa sa začína výbehom červenou zjazdovkou a pokračuje jemnými výbehmi a zbehmi po modrej značke až na hrad Tematín, kde sa tesne pred hradom stáča vľavo. Pokračuje po hrebeni, kde je neustále po ľavej strane v dohľade hrad Tematín. Asi po piatich kilometroch sa mení smer a vedie strmým kopcom v lesíku až na známu Bezoveckú čiernu zjazdovku – tzv. „500“vku. Pretekári sa tu ako každoročne určite zapotia, niektorí vybehnú a niektorí vykráčajú.

Reklama

Po skončení preteku je pre pretekárov pripravený chutný guláš alebo rizoto už v spomínanej kolibe. Víťazov preteku, ale i náhodne vyžrebovaných bežcov v tombole podporí www.snowca.sk. Pretek sa bude konať pod záštitou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Možnosť registrácie a platby priamo na http://www.horskybeh.sk/beh-hrad-tematin-prihlaska.php alebo na www.beh.sk.

Reklama

Informácie o pretekoch: janka.benacka@gmail.com

-info-

Populárne články