Connect with us

Novinky

Futbal: Súboj PFK s Madunicami bol takmer hokejovou prestrelkou

Published

on

Reklama

V piatom kole siedmej futbalovej ligy privítali PFK Piešťany na domácom trávniku v nedeľu 3. septembra futbalistov z Maduníc. V chladnom počasí si na štadión našli cestu štyri stovky divákov, ktorý veru neľutovali, veď vidieť v jednom futbalovom dueli 11 gólov sa tak často nestáva a je to skôr výsledok, ktorý sa rodí na hokeji. 

Reklama

Navyše duel bol okorenený tým, že päť zo siedmych domácich presných zásahov má na svedomí kapitán Jozef Glos, ktorý je najlepším strelcom ligy.

Gólový účet zápasu otvoril v trinástej minúte Martin Gula. O päť minút zvýšil na 2:0 Jozef Glos, ktorý tak odštartoval svoj koncert. Rozbehnutých domácich sa Maduničania zastaviť. Podarilo sa im z kopačky Matúša Poláka streliť kontaktný gól 6 minút pred polčasovou prestávkou, avšak dve minúty pred koncom prvého polčasu sa opäť trafil Glos a zvýšil na 3:1.
Glos otvoril skóroval takmer hneď po návrate na trávnik, v 47. minúte zvýšil na 4:1. Maduničania odpovedali v 60-tej a 66-tej minúte gólmi Dzura a Barkociho, čím sa náskok domácich opäť zmenšil na jediný presný zásah. Uplynuli však len tri minúty a všetko bolo inak. V 67. a 69. minúte sa opäť trafil Glos a bolo 6:3. V 83. minúte sa podarilo ešte Maduničanom znížiť na 6:4 strelou z kopačky Mareka Javora. Posledné slovo však mali domáci, keď v osemdesiatejôsmej minúte upravil na konečných 7:4 Adam Kusý.

Reklama

Dnešný zápas bol pre diváka určite zaujímavý, ale pre trénera infarktový. Videli sme na našej strane veľa nepresností, podcenenia herných činností a vlažný prístup. Asi je aj dobre, že sme dostali takú malú facku v podobe štyroch gólov, ale verím že sa poučíme a budeme pokračovať v našej začatej práci. Určite stojí za spomenutie gólová potencia Jozefa Glosa, ktorý v dnešnom zápase zaznamenal päť gólov,“ zhodnotil stretnutie tréner PFK Piešťany Martin Krajčovič.

Po piatej výhre v sezóne sa tím PFK Piešťany osamostatnil na prvej priečke VII. ligy s 15-timi bodmi a skóre 30:4. Na druhom mieste je OŠK Dubovany s 13-timi bodmi a skóre 15:3. Tretie Bojničky majú o bod menej.

Piešťany – Madunice 7:4 (3:1)

Góly: 13. Martin Gula, 18., 43., 47., 67., 69. Jozef Glos, 88. Adam Kusý – 39. Matúš Polák, 60. Michal Dzuro, 66. Miroslav Barkoci, 83. Marek Javor

Zostava 5. kola PFK Piešťany: Kunic-Doktor, J.Stachura, Krajčovič, Valla, Nagaj (75,Kollár), C.Stachura (62,Korec), Dadík, Kusý, Glos(C), Gula

-th-

 

Populárne články