Connect with us

Novinky

Futbal: PFK Piešťany víťazom siedmej ligy, oslavovalo sa šampanským i vodou

Published

on

Reklama

Futbalisti PFK Piešťany vyhrali v poslednom zápase VII. ligy na domácom trávniku nad TJ Družstevník Dolný Lopašov 6:1 a stali sa tak i víťazmi celej súťaže. Na postup do šiestej ligy im stačila z posledného zápasu remíza, keď by postupovali, aj ak by ich hlavný súper Pečeňady v poslednom zápase bral tri body. To sa, ale nestalo, keďže prehral 4:5 s Prašníkom. Piešťanci tak s 82 bodmi mohli oslavovať postup a Pečeňady so 77 skončili druhé.

Reklama

Hráči PFK Piešťany išli do posledného zápasu sezóny s jasným cieľom zisku bodov potrebných na postup. Prvý polčas však gólovo naklonil misky váh na ich stranu len veľmi mierne, hlavne pre gól,ktorý dostali vyslovene do šatne. Domácim sa podarilo skórovať v 25. minúte z kopačky Juraja Štefanku a druhý gól pridal v 30. minúte kapitán Jozef Glos. V poslednej minúte prvého polčasu však pohrozili aj hostia a Radoslav Kunic znížil na 2:1.

Domáci vbehli na trávnik v druhom polčase správne namotivovaní a hneď v 46. minúte zvýšil opäť na rozdiel dvoch gólov v ich prospech Martin Gula. V 60. minúte pridal druhý gól v zápase kapitán Glos, keď zvýšil už na 4:1. Netrvalo dlho a svoj druhý gól pridal aj Martin Gula. Gólový účet stretnutia uzavrel na konečných 6:1 taktiež svojim druhým gólom Juraj Štefanka. Diváci hnali domácich i k siedmemu gólu, avšak ten sa im napriek pekným pokusom a akciám už streliť nepodarilo.

Reklama

PFK Piešťany tak zvíťazili na TJ Družstevník Dolný Lopašov 6:1 a s 82 bodmi sa stali víťazom VII. ligy. Najlepším strelcom súťaže je Jozef Glos s 53 gólmi. Druhý s 38 gólmi skončil Ľuboš Miklovič hrajúci za Moravany nad Váhom, ktorý v poslednom stretnutí ligy zaznamenal hetrik. Tretí naj strelec bol rovnako ako víťaz z Piešťan a stal sa ním s 29 gólmi Martin Gula.

Pozrite si ako sa oslavovalo na videu i fotografiách:

-red- Foto: Tomáš Hudcovič

 

Populárne články