Connect with us

Kultúra

Mestom bude popoludní zvoniť smiech

Published

on

Reklama

Dnes v nedeľu 17. júna popoludní o 16:00 h sa v Hudobnom pavilóne v Mestskom parku predstaví Art Music Orchetra a jeho hosť Ján Slezák. V programe s názvom Mestom zvoní smiech odznejú melódie zo svetových muzikálov, romantických filmov a z éry veľkých slovenských hitmakerov.

Orchester vedie umelecký vedúci Marek Bielik. Vstup je voľný. Koncert sa koná v rámci 63. music festivale Piešťany.

Reklama

Art Music Orchestra z Červeníka je umelecký kolektív mladých ľudí, ktorých spája nadšenie z muzicírovania v rozmanitých žánroch. Orchester spolupracoval, či spolupracuje so speváčkou Mirkou Partlovou, operným spevákom Danielom Čapkovičom, speváčkou a herečkou Janou Hubinskou, ale aj s Janiou Kociánovou, či speváckym zborom Lúčnice, ale i so skupinou Karpatské chrbáty.

Základ pre vznik orchestra položili v roku 2008 tri hudobné zoskupenia, ktoré pôsobili v Červeníku. Impulzom pre spojenie ĽH Mladí Huslisti, Muziky Heskovci a tanečnej kapely Milkivej bolo oslava 10. výročia založenia husľovej triedy Kataríny Bielikovej v Červeníku. 

Reklama

Charakteristikou zvuku a nástrojovým obsadením nadväzuje na tanečné orchestere, ktoré dnes poznáme už iba z rozhlasových nahrávok. 

-red- Zdroj a foto: FB Art Music Ochestra, www.domumenia-piestany.sk

 

Populárne články