Connect with us

Novinky

Futbal: Muži PFK Piešťany pridali druhé víťazstvo, žiaci porazili Šaľu

Published

on

Reklama

Tím mužov PFK Piešťany tento raz cestoval na ihrisko súpera a poradil si s perspektívnym tímom z Dechtíc 5:1. S výborným výkonom boli spokojní aj tréneri Piešťan. Mužstvo počas celého zápasu dominovalo. Už menej sa darilo dorastu, ktorí v Petržalke v oboch zápasoch prehral. Chuť si však v domácom prostredí napravili žiaci, ktorí s nadhľadom zvíťazili nad Šaľou.

Reklama
Muži 2. kolo

Dechtice – Piešťany 1:5 (0:2)

Góly: 79. Ľuboš Ružíčka – 32., 88. Martin Gula, 44. Denis Štefanka, 63. Pavol Maraz, 67. Jozef Glos

Reklama

Zostava 2. kola:  Budka (´Gula J.), Beblavý (´Strelec), Kračovič, Sekera, Szabo, Doktor, Gula, Štafanka (´Lipka), Kusý, Glos, Maraz (Javorka)

Szilárd Petényi, asistent trénera:  Výsledkovo sme nadviazali na predchádzajúci zápas, s jediným rozdielom, keď naša prevaha bola jednoznačná, i keď úvod zápasu z hľadiska tempa a našej aktivity nie úplne uspokojivý, čomu prispela veľká horúčava, a aj kvalita súpera. Až samotné góly v oboch polčasoch prispeli k väčšej aktivite a chuti, po ktorých zápas gradoval až do samotného záveru, kde dominovalo už iba jedno mužstvo a do streleckej listiny sa zapísali až štyria strelci (Gula 2,Štefanka ,Maraz,Glos) V samotnom závere bolo veľkou  ozdobou výkonu chlapcov dlhý nábeh stopéra Janka Sekeru z hĺbky, až cez celé ihrisko, kde sa po prihrávke Javorku ocitol v dobrej streleckej pozícií a neulakomil sa a zvolil gólovu finálnu prihrávku na Maťa Gulu. Poďakovanie patrí divákom za podporu, keď ich zároveň pozývame na ďalší domáci zápas.

Starší dorast  3. kolo

Petržalka – Piešťany 6:0 (2:0)

Góly: 32. Patrik Dugovič, 44. Samuel Korenačka, 66. Lukáš Krisztín, 68. Adam Sádovský, 70. Juraj Jamrich, 90. Ivan Žiga

Zostava 3. kola:  Červenka – Horil (Sedláček), Polačik, Lenovský, Stanek (Ozimák) – Hodulík, Prelovský, Rusnák (Valovič), J. Štefanka, Janotík (Unger) – Korec

Martin Javorka, tréner: Vystúpenie nášho mužstva na veľmi peknom štadióne v Petržalke bola jedna veľká blamáž. Individuálne výkony niektorých hráčov nedosahovali úroveň okresných súťaží. A keď k tomu prirátame, že niektorí hráči večer pred zápasom dali prednosť hodovej zábave v Trebaticiach pred koncentráciou na ťažký sobotňajší zápas, morálka mužstva od 30. minúty išla s každou sekundou rapídne dole. Takýmto prístupom, zodpovednosťou, morálnymi vlastnosťami, ochotou bojovať a životosprávou budeme fackovacím panákom pre každé mužstvo v 2. lige. Hráči svojim výkonom spravili hanbu sebe, mne ako trénerovi a celému klubu PFK Piešťany. Takúto súťaž je potrebné si ďaleko viac vážiť a brať ju s iným prístupom, výkon v Petržalke bol najtragickejší za celé moje 3 ročné pôsobenie v tejto vekovej kategórii. Viac nebudem zápas komentovať, lebo ešte aj teraz som sklamaný z prístupu našich hráčov.

Mladší dorast 3. kolo

Petržalka – Piešťany 3:1 (2:1)
Góly: 10. Viktor Žilinský, 16., 41. Leonard Farkas – 29. Samuel Sloboda

Starší žiaci 3. kolo

Piešťany – Šaľa 3:1 (2:0)

Góly: 2. Samuel Daňhel, 6. Martin Modrovič, 39. Tomáš Vyhlídal – 64. Matej Búran

Zostava 3. kola:  Maliga – Petényi (Pomajbová) Hlavatý, Urban, Babečka-Hrdina(Vatrt), Kardoš(Čimo), Labat-Vyhlídal(Buček), Daňhel, Modrovič(Chobot)

Cyril Stachura, tréner: Tento zápas sme mali od prvej minúty pod kontrolou. Na bránku súpera sa valil jeden útok za druhým a už v 6. minúte sme vyhrávali 2:0. Naše góly padli po pekných, nacvičených kombináciách. Naši hráči si aj naďalej vytvárali jednú šancu za druhou, ale chýbal nám dôraz a presnosť v zakončení. V defenzíve sme súpera nepustili v prvom polčase k ničomu. Aj druhý polčas sa niesol v podobnom duchu ako prvý. Naším najväčším problémom zostalo premieňanie gólových príležitosti. Po treťom góle sme mali ku koncu zápasu slabšiu desaťminútovku, čo hostia využili na strelenie gólu. Nakoniec si domou nesú veľmi lichotivý výsledok.

Mladší žiaci 3. kolo

Piešťany – Šaľa 6:2 (4:2)

Góly: 6. Šimon Petenyi, 10. Filip Košinár, 12., 28., 39., 47. Samuel Hesko – 17., 20. Lukáš Kuman

Zostava 3. kola:   Marek, Hesko, Fodrán, Macek, Gregorovič, Gregorička, Gábor, Franko, Rolinec, Suchý, Šadibol, Varačka, Petényi, Košinár, Badáň, Gvozdenovič

Ján Stachura, tréner:  V treťom kole prišlo konečne víťazstvo. Nerodilo sa však ľahko, ako by mohol napovedať výsledok. Stál proti nám výborný súper s niekoľkými veľmi dobrými individualitami. Myslím, že sme videli nadštandartný zápas na pomery tejto ligy a kategórie. Najmä prvý polčas musel baviť aj nezaujatého diváka. Úvod zápasu z našej strany herne úplne ideálny nebol, boli sme však nebezpeční smerom dopredu, čo sme pretavili do relatívne rýchleho vedenia 3:0 gólmi po pekných rýchlych akciách. Veľmi kvalitne hrajúci súper však zápas rýchlymi dvoma gólmi zdramatizoval. Veľmi ma však teší, že sme sa tentokrát nenechali vyviesť z rovnováhy ako v predchádzajúcom zápase v Komárne a reagovali sme veľmi koncentrovaným výkonom a v druhom polčase pridali ďalšie dva góly po učebnicových akciách a kontrolovali priebeh zápasu. Najviac ma chlapci potešili výkonom v druhom polčase, keď si vzali k srdcu všetky taktické pokyny a preniesli takmer všetko do zápasu, čo veľmi pozdvihlo ich hru. Počas zápasu som bol v určitých veciach možno prehnane kritický, s odstupom času však musím naše družstvo oceniť za tento zápas. Za krátky čas je na družstve vidieť určitý progres aj napriek ešte nie úplne vyhovujúcej tréningovej dochádzke.  Vytvára sa nám kostra ťahúňov po osi Šadibol, Fodrán, Gregorovič, Hesko a každým odohraným polčasom vidieť pokrok aj na mladších chlapcoch zvykajúcich si na hru na veľkom ihrisku.

MB / TK PFK

Populárne články