Connect with us

Kultúra

Na záver prázdnin v Dome umenia – filmy i organový koncert

Published

on

Reklama

Po divadelných prázdninách sa aj v najväčšom piešťanskom stánku kultúry rozbehol opäť seriál zaujímavých podujatí. Na záver prázdnin sa môžete tešiť na filmy i organový koncert.

Dôverný nepriateľ – film

20. august 2018 18:00 h

Reklama

Programátor Andrej (Vojtěch Dyk) s manželkou Zuzanou (Gabriela Marcinková), sa nasťahujú do funkčného prototypu, luxusného domu zo skla a kameňa uprostred nádhernej prírody. To, čo sa na začiatku javilo ako rozprávka, sa však pomaly ale isto mení v nočnú moru.

Réžia: Karel Janák

Reklama

Ďalej hrajú: Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu, Roman Luknár, Pavel Rímský a ďalší.

Thriller Česko / Slovensko 2018, 108 min., MP-12

Vstupné: 5,- € / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia

Dve nevesty a jedna svadba – film

22. august 2018 18:00 h

Marie prichádza za rodinou na návštevu do rodného mesta, kde stretáva svoju dávnu lásku Jiřího. Počas niekoľkých okamihov je jasné, že ich stará láska časom nevyprchala. Ale celá vec má jeden háčik. Jiří je snúbencom jej sestry.

Réžia: Tomáš Svoboda

Hrajú: Anna Polívková, Jan Dolanský, Ester Geislerová, Eva Holubová, Bohumil Klepl, Oldřich Navrátil, Jaromír Plesl a iní.

Romantická komédia ČR 2018, v pôvodnom znení, 89 min., MP-12

Vstupné: 4,- € / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia

Organové dni v Piešťanoch – David di Fiore (organ)

23. august 2018 19:00 h

ORGANOVÉ DNI V PIEŠŤANOCH 2018

XIX. ročník medzinárodného festivalu

DAVID DI FIORE / USA

Program : Johann Sebastian Bach, Petr Eben, William Walton, Jean Berveiller, César Franck

David di Fiore zahral svoj európsky debut v Katedrále Notre-Dame v Paríži 1. marca 1987, čo odštartovalo jeho 30-ročnú medzinárodnú koncertnú kariéru. V roku 2017 je výročie jeho 1000 koncertu. Momentálne vyučuje na Pedagogickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku predmety hra na organe, dejiny a repertoár organa, improvizácia, liturgická organová hra a dirigovanie. Počas 30 rokov pravidelne koncertoval na mnohých festivaloch v Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku, v Českej republike, na Slovensku, ako aj vo Francúzsku a Taliansku. V Severnej Amerike účinkoval na festivaloch v Kanade, na medzinárodnom Festivale v Morelia v Mexiku (najstarší organový festival na západnej pologuli), na Medzinárodnom organovom festivale v Guadalajara, na Puerto Vallarta Arts Festival a organové recitály odohral v mnohým mestách USA. Jeho diskografia obsahuje CD nahrávku francúzskej hudby Les Amoureux de l’Orgue, slovenské nahrávky The Grand Organ of the Castle Church in Kremnica, č. 1-3 (Slovart), recitály z Graz Orgelfest, DVD z jeho recitálu v rámci Trnavských organových dní 2008 (ed. M. Walcker-Mayer) a poslednú live nahrávku jeho koncertu, ktorý sa uskutočnil 29. augusta 2013 v rámci Katedrálneho organového festivalu v Katedrále Sv. Martina v Bratislave (Tribus musicae). David di Fiore bol žiakom francúzskej organistky Odile Pierre. Ako sólista, dirigent, korepetítor a praktický organista pôsobil v Arcidiecéze mesta Seattle, v Národnej asociácii metodistických hudobníkov a na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Od Národnej katolíckej vzdelávacej asociácie získal v Spojených štátoch ocenenie “Distinguished Graduate”, mexickou vládou bol ocenení za „mimoriadnu účasť“ na medzinárodných organových festivaloch. V roku 2009 získal ocenenie za svoj prínos pre organový svet a jeho recitály, ktoré mu udelilo občianske združenie Ars Ante Portas. V júni 2014 mu Americké združenie organistov (Seattle) udelilo vyznamenanie za jeho prínos k medzinárodnému šíreniu umenia.

Vstupné: 8,-€ / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a cez www.ticketportal.sk

MAMMA MIA ! ( Here We Go Again ) – film

27. august 2018 18:00 h

MAMMA MIA ! ( Here We Go Again )

Najväčšia letná filmová párty je späť. A s ňou aj nákazlivá nálada rozprávkového ostrova Kalokairi, nesmrteľná ABBA a herci, ktorí si s chuťou zopakovali veľkolepú grécku jazdu.

Réžia: Ol Parker

Hudba: Benny Anderson, Björn Ulvaeus

Hrajú: Amanda Seyfried, Lily James, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Andy Garcia, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Christine Baranski, Julie Walters, Cher

Muzikál USA 2018, anglická verzia so slovenskými titulkami, 114 min., MP

Vstupné: 5,- € / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia
popis filmu od distribútora
PR

Populárne články