Connect with us

Novinky

Futbal: Muži nastrieľali súperom už 101 gólov

Published

on

Reklama

Futbalistov PFK Piešťany čakal počas víkendu zápas 20. kola VIII. ligy MEVASOX, nastúpili proti tímu TJ Družstevník Šterusy. Prvý polčas skončil nečakane remízou 0:0 a i keď líder tabuľky nakoniec nezaváhal a zvíťazil 4:0, výhru musel doslova vydrieť. Problematické z našej strany bolo najmä vytváranie gólových príležitostí, ktoré sa rodili cez prehustený stred poľa len ťažko. Piešťanci si napriek upracovanému víťazstvu zaslúžia veľkú pochvalu, pretože v aktuálnej sezóne nastrieľali už 101 gólov, pričom za chrbtom nášho brankára skončilo len sedem lôpt. 
Muži:
20. kolo
Piešťany – Šterusy 4:0 (0:0)

Góly: 48. Michal Nagaj, 85. Jozef Glos, 87. Marek Staško, 90. Jozef Glos
Zostava: Olejník- Szabo,Javorka st.(28’Miškech),Krajčovič,Prištic- Javorka ml.(46’Nagaj),Kusý,Glos,Dadík- Staško,Gula

Reklama

Michal Krajčovič, tréner: Dnešný výkon nemožno určite nazvať ako optimálny na výsledok sme sa doslova nadreli. Súper s nami fyzicky dokázal držať krok a prehustil stred pola, čo vyžadovalo od našich hráčov rýchlo a presne kombinovať, s výraznou podporou krajných hráčov a to sa nám dnes nedarilo. Za prvý polčas sme si nevytvorili žiadnu gólovú príležitosť, a tak sa išlo do kabín za nečakaného stavu 0:0.

Vstup do druhého polčasu nám už vyšiel a striedajúci Nagaj z blízka v 47. minúte otvoril skóre 1:0. Aj keď lopta bola prakticky len na našich kopačkách šance sa rodili ťažko. Ďalšia nepríjemnosť vznikla v 75. minúte keď videl Gula červenú kartu a bol vylúčený. Na hre sa však nič nezmenilo a aj o jedného hráča menej lopta bola výhradne v našej moci. V poslednej desaťminútovke sme boli aj presnejší vo finálnej fáze keď najskôr Glos z diaľky zvýšil na 2:0, potom stým gólom PFK v tejto sezóne dal Staško na 3:0 a na konečných 4:0 upravil opäť Glos. Ako som už v úvode spomenul, s predvedenou hrou sme určite neboli spokojní, ale nemôžem na nikoho poukázať, že by zápas“odflákol“, len na niektorých hráčoch je vidieť tréningový handicap a lopta ich neposlúchala tak, ako by si predstavovali či reakcie na herné situácie neboli ideálne . No napriek tomu za prístup k zodpovednosti za výsledok im ďakujem. Pevne verím, že sa ešte viac skoncentrujeme na záver sezóny a ďalšie zápasy zvládneme s väčším potešením pre fanúšikov.

Reklama

Starší dorast U19
18. kolo
Čermánsky Nitra – Piešťany 2:3 (0:3)
Góly: 48. Samuel Kováčik, 80. Martin Barát – 28. Martin Gula, 30. Kristián Rusnák, 42. Filip Chmelina

Zostava: Olejník – Blahuta, Štefanec, Rusnák (Dobrovolný), Hlatký – Kunic, J. Štefanka, Kusý, Valovič – Mydla, Chmelina
Martin Javorka, tréner: Sobotňajší duel na pôde posledného mužstva tabuľky sa niesol v znamení dvoch odlišných polčasov. V prvom polčase dominovali na ihrisku hostia, naopak v druhom polčase bol v znamení tlaku domácich futbalistov. Do zápasu vstúpili lepšie futbalisti ČFK, ktorí zaskočili „Piešťancov“ najmä zahrávaním štandardných situácii, keď všetky lopty v okolí šestnástky boli vhadzované domácim futbalistom do priestoru pred bránku PFK. Hráči PFK koncentrovaným prvopolčasovým výkonom tieto nebezpečné situácie ustáli a postupne preberali iniciatívu. Začali podnikať nebezpečné protiútoky do otvorenej obrany domácich, pričom po jednom z „brejkov“ nekompromisne strelil gól kapitán mužstva Martin Gula a bolo 0:1. Hosťujúci hráči do konca polčasu úplne ovládli ihrisko a po dvoch minútach od strelenia úvodného gólu po faule na piešťanského futbalistu si loptu postavil zo vzdialenosti 30. metrov Kristián Rusnák a nechytateľnou bombou zvýšil na 0:2. Domáci futbalisti po úvodnom tlaku zostali úplne zaskočení priebehom hry a výsledkom, na čo však nevedeli zareagovať a tak po ďalšej krásnej akcii a nezištnej prihrávke Martina Gulu zvýšil skóre strelou do opustenej domácej brány Filip Chmelina a bolo 0:3. Ukončenie prvého polčasu bolo pre domácich futbalistov vykúpením.

V prestávke tréner hostí upozornil hráčov PFK na koncentráciu v úvode druhého polčasu, aby domácim futbalistom neumožnili nejakým kontaktným gólom sa vrátiť do zápasu, pričom mimoriadny dôraz kládol na prvých 15. minút, ktoré budú smerodajné pre ďalší vývoj zápasu. Slová trénera zase zostali len v kabíne, nakoľko sa ani poriadne nezačal druhý polčas a po nedôraze v obranných radoch Piešťan bolo v 48. minúte z ničoho nič 1:3. Od tohto momentu začali domáci s nátlakovou hrou jednoduchým spôsobom – dlhými nakopávanými loptami za obranu súpera a dlhými autami do priestoru pred bránu Piešťan. Tomuto tlaku dlho hráči PFK odolávali, keď dokázali s prehľadom odvracať „akcie“ domácich, čo ich však stálo veľa síl, a preto v ofenzívnych aktivitách Piešťany stratili na svojej sile z prvého polčasu. Hráči ČFK Nitra sa vrátili do zápasu v 80. minúte, keď ,ako inak, po štandardnej situácii sa hosťom nepodarilo dostať loptu do bezpečnej vzdialenosti od bránky, až sa dostala k domácemu futbalistovi, ktorý tvrdou strelou znížil na 2:3. Od tohto momentu domáci všetko vrhli do útoku, keď na rohové kopy chodil aj domáci brankár, ale hostia zodpovedným výkonom už nedovolili domácim vyrovnať a tak všetky 3 body putujú do Piešťan.

Mladší dorast U17
18. kolo
Čermánsky Nitra – Piešťany 1:0 (0:0)
Góly: 71. Marián Grman
Zostava: Gavač, Benko, Lenovský, Sedláček, Stanek, Strelec, Koška (Salviany), Psalman, Korec, Ozimák, Kovalčík

Peter Vrábel, tréner: Hralo sa na veľmi nekvalitnom teréne. Prvý polčas bol vyrovnaný, hralo sa väčšinou medzi 16-kami, bez vyložených šancí na obidvoch stranách. Druhý polčas sme boli aktívnejší, dokázali sme kombinovať a dostávali sme sa do zakončenia. Dobre sa dokázal presadzovať najmä Ozimák, Korec, strelami zo strednej vzdialenosti Strelec, niekoľko dobrých prienikov a centrov mal Stanek.

Domáci sa zamerali na pozorné bránenie a po zisku lopty niekoľkokrát pohrozili rýchlym protiútokom, čo sme však dokázali eliminovať. Až do 71. min., kedy sme boli v sérii osobných súbojov málo dôrazní a po strele z hranice 16- ky sa domáci ujali vedenia. Aj napriek našej veľkej snahe a tlaku sa nám už do konca zápasu skórovať nepodarilo. Počas celého zápasu, ale najmä v 2. polčase sme mali hernú prevahu, domáci boli disciplinovaní v defenzíve a dobre fyzicky disponovaní. Podľa priebehu zápasu, nášho výkonu v 2. polčase a množstva dobrých streleckých príležitostí je naša prehra nezaslúžená, ale bez streleného gólu sa zápas vyhrať nedá. Snahu a bojovnosť však hráčom nemožno uprieť.

Starší žiaci U15
24. kolo
Skalica – Piešťany 0:4 (0:0)
Góly: 38. Filip Kocák, 42. Ľubomír Ligás, 48. Martin Vašíček, 64. Fabián Šarközy

Zostava: Freivald, Rusnák, Valo, Ďurák, Ondrejka, Ruľák (´Sloboda), Bušík ,Glos (Šimek), Štetka, Hlbocký, Herman (´Minárik)

Szilárd Petényi, tréner: Herný výkon družstva nie vždy korešponduje aj s výsledkom – v zmysle dobrý výkon – dobrý výsledok a naopak. Práve tento zápas proti kvalitnému ašpirantovi na ligu bol špecifický v tom, že zatiaľ najlepší výkon, ktorým sme sa prezentovali zatienil nelichotivý výsledok. Do polčasu sme dokázali nadštandardne napĺňať taktické úlohy v defenzívnom bloku, kde sa domáci nedokázali presadiť z množstva útočných vĺn, ktoré sme odvrátili a sami sme podnikli niekoľko prienikov s možnosťou zakončenia, avšak ofenzívna sila, aktivita a dôraz domácich nás natoľko zamestnávala,že smerom dopredu sme vážnejšie nehrozili. Predovšetkým chcem vyzdvihnúť našu defenzívnu fázu ,kde sme paralizovali na dlhý čas možnosť finalizovať útočnú fázu domácich zakončenim, okrem jednej strely, ktorú náš brankár kryl.V polčasovej prestávke v kabíne bolo cítiť veľké odhodlanie zopakovať a pokračovať v koncentrovanom výkone, avšak inkasovali sme 3 góly s prívlastkom ,,smoliarské,, a jeden exportný po štandardnej situácii dobre nacvičeným signálom, v ktorom sme jediný krát zlyhali, keď sme nazachytili pohyb nabiehajúceho hráča, ktorého strela skončila nechytateľne pod brvnom. Ostatné góly mali jeden spoločný znak, ktorý ja nehodnotím ako individuálne chyby, skôr ako nečakanú technickú ,,nešikovnosť“, keď lopta popod nohu, neskôr ponad nohu prekĺzla dobre postavenému brániacemu hráčovi, k čomu možno mohol prispieť aj terén ,alebo strata rovnováhy s následnou dorážkou. Cením si,že inkasované góly nás nezlomili a až do konca stretnutia sme nepoľavili v nasadení, čo ocenil aj domáci tréner slovami uznania:,,Trápili ste nás dlho a bolo veľmi ťažké prelomiť váš odpor“.

Mladší žiaci U13
24. kolo
Skalica – Piešťany 3:1 (1:0)
Góly: 19. Denis Urbánek, 53. Robert Koštuřík, 54. Samuel Kos – 36. Erik Hlavatý

Zostava: Maliga, Gulan, Sándor – Fajnor, Hlavatý, Petroman, Ocelka, Hudec, Hrdina, Daňhel, Čimo, Rolinec, Labat, Buček, Muller, Fox, Vatrt, Vereš, Pánsky, Šimek, Rusnák

Cyril Stachura, tréner: V oklieštenej zostave, proti silnému družstvu zo Skalice sme odohrali kvalitný zápas. Družstvo sa bez niekoľkých opôr tímu zomklo a podalo kvalitný výkon. Naši hráči tentokrát súperovi nedovolili hrať svoju hru, naopak boli sme nebezpeční z našich útočných akcií. Dlho panoval v zápase vyrovnaný stav, zlom nastal až v samotnom závere, kedy dokázali domáci strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Chlapcov však musím aj napriek tomu za predvedený výkon pochváliť.

MB/TK PFK

Populárne články