Connect with us

Šport

Futbal: Muži dosiahli opäť vysoké víťazstvo, Horné Otrokovce porazili 7:0

Published

on

Reklama

Piešťanskí futbalisti odohrali v 13. kole svojich súťaží päť zápasov, pričom muži si opäť udržali absolútnu suverenitu, keď Horné Otrokovce porazili na ihrisku súpera 0:7. Z tímov sa podarilo zvíťaziť starším žiakom, ktorí porazili Komárno 1:0, starší dorast remizoval so Šamorínom 2:2, naopak mladší žiaci i dorast svojim súperom podľahli. Mužov čaká na budúcu nedeľu posledný zápas jesennej časti, o 13:00 nastúpia doma proti Kočínu.

tab

Reklama

Muži
Horné Otrokovce – Piešťany 0:7 (0:2)
Góly: 8. Daniel Sýkora, 36., 49., 54., 69. Michal Nagaj, 71. Jozef Glos, 82. Marek Staško

Zostava: Olejník- Szabo, Stachura J., Krajčovič, Prištic- Sýkora (70’Horňanský), Stachura C. (61’Javorka ml.), Glos, Dadīk- Nagaj, Staško

Reklama

Priebeh:
Úvod zápasu naznačoval, že Piešťanci to nebudú mať ľahké. Domáci sa pustili do favorita s maximálnym nasadením a vysokým napádaním, čoho výsledkom bolo niekoľko štandardných situácií, z čoho pramenilo jedno nebezpečné zakončenie, ale domáci hráč Korcháň z piatich metrov prestrelil. Postupne začali preberať taktovku hostia a v ôsmej minúte svoj samostatný nájazd na brankára premenil Sýkora 0:1. hra sa vyrovnala a šance si začali vytvárať už len Piešťanci. Najskôr to skúšal dva krát zo strednej vzdialenosti Glos, no brankár Bališ efektne zakročil. Z nasledujúcich rohov nastrelil Szabo tyč a hlavička Jána Stachuru letela tesne nad. V 35. minúte po akcii Cyrila Stachuru a spätnej prihrávke Szaba sa presadil Nagaj – 0:2. Tento stav vydržal až do polčasu.

Po zmene strán sa hralo už len na jednu bránu, hostia predviedli niekoľko akcií na jeden dotyk, domáci nevedeli kam skôr skočiť a strelecky disponovaný Michal Nagaj pridal ďalšie tri góly a upravil skóre na 0:5. V 70. minúte sa presadil aj Glos a skóre uzavrel v 80. minúte po dokonalom vyšachovaní obrany gólom do prázdnej brány Staško. Hostia hru ku koncu absolútne kontrolovali a ďalšie šance skončili len na žrdi domácich alebo tesne vedľa brány dobre chytajúceho Bališa. Piešťanci potvrdili úlohu favorita a odviezli si po peknej hre tri body.

„Dnes sme čakali ťažší zápas, čo sa potvrdilo v úvode stretnutia, keď si domáci vytvorili tlak, ale postupne sme hru ovládli a predviedli niekoľko pekných akcií. Hlavne v druhom polčase sme ukázali náš potenciál a naša hra dnes zniesla aj kritériá krajských súťaží. Po jednoznačnom priebehu si odvážame tri body a pocit radosti z predvedenej hry. Týmto výkonom a výsledkom by sme chceli pozvať našich fanúšikov na posledný zápas jesene, ktorý odohráme v nedeľu o 13:30 proti Kočínu na vlastnom ihrisku v Piešťanoch,“ povedal k zápasu tréner Michal Krajčovič.

Starší dorast U19
Šamorín – Piešťany 2:2 (1:2)
Góly: 26. Filip Sucháň, 85. István Kálmán – 5. Adam Kusý, 36. Kristián Rusnák

Zostava: Kunic – Mydla, Rusnák, Štefanec, Hlatký – Valovič (Blahuta), J. Štefanka, Miškech (Chmelina, Kondrc), D. Štefanka, Kusý – Gula

Posledné kolo jesennej časti cestovali futbalisti PFK na pôdu horúceho kandidáta na postup, ktorému naviac predposledné domáce vystúpenie nevyšlo, keď stratilo doma 2 body za remízu so Sereďou, preto od úvodného hvizdu bola vidieť na domácich futbalistoch evidentná snaha získať 3 body. Domáci vstúpili do zápasu nátlakovou hrou, keď už v priebehu prvých 5 minút si vypracovali 3 sľubné gólové príležitosti, ktoré však zneškodnil dobre chytajúci Kunic. A tak po nepremenených šanciach domácich futbalistov prišla rýchla kontra futbalistov Piešťan, ktorá bola zakončená faulom na Gulu a z nariadeného priameho kopu sa nemýlil Kusý – 0:1. Pre domácich to bola obrovská „sprcha“, ktorá bola zvýraznená nepremeneným pokutovým kopom v 8. minúte. Domáci futbalisti naďalej dominovali v strede ihriska, ale hostia enormnou bojovnosťou držali domácich futbalistov v dostatočnej vzdialenosti od bránky, a tak si domáci vytvárali šance iba po štandardných situáciách. V 26. minúte zahrávali domáci prísne nariadený priamy kop z 18 metrov, domáci futbalista pekne trafil k žrdi a bolo vyrovnané -1:1. Hostia sa však už v tejto časti zápasu viac osmeľovali a častejšie ohrozovali bránu domácich, keď v 36. minúte po dobre zahratom rohovom kope dorážal odrazenú loptu nekompromisne do siete Rusnák a hráči PFK znovu viedli – 1:2. V prvom polčase síce hráči Piešťan využili z minima maximum, ale treba povedať, že po úvodnom tlaku domácich, hostia hrali veľmi bojovne, kompaktne a zodpovedne, a tak štýl ich hry slávil úspech, čo domácich futbalistov evidentne zaskočilo.

V druhom polčase domáci futbalisti vytvorili tlak na bránu hostí, najmä držaním lopty, ale piešťanskí futbalisti ich za celý druhý polčas do vyloženej šance nepustili. Hráči PFK veľmi dobre zvládli defenzívnu činnosť, v ktorej hrali veľmi organizovane a čo prešlo za ich chrbát, chytil spoľahlivý Kunic. Paradoxne pri tlaku domácich, hostia pôsobili veľmi dobre aj smerom dopredu, keď perfektne pracovala záložná formácia, ktorá vedela podržať loptu, vyviesť loptu a ešte aj vytvárať a pripravovať nebezpečné protiútoky, taktiež na hrote odviedol konzum práce kapitán mužstva, ktorý nielen šance pripravoval, ale aj ako jediný útočník zabránil vyvážaniu lopty z obrany domácich futbalistov. Hostia veľmi dobrou kolektívnou hrou si v druhom polčase vytvorili „tutovky“, ktoré však nepremenili D. Štefanka, Kusý a Chmelina. A tak prišiel trest v závere zápasu, keď domáci „ako inak“ zo štandartky vyrovnali nešťastným gólom, keď lopta prešla pod skákajúci múr a nemastná – neslaná strela /polocenter/ domáceho futbalistu prešiel v hradbe tiel a skončil na prekvapenie všetkých v sieti a bolo vyrovnané – 2:2.

„Aj keď domáci preukázali obrovskú kvalitu, hostia si zaslúžili 3 body za predvedený výkon počas celého zápasu, ale nakoniec aj remízový stav treba hodnotiť vysoko pozitívne. Na záver treba povedať, že to bol najlepší výkon futbalistov PFK Piešťany na jeseň 2016, keď chlapci sa v Šamoríne bavili futbalom. Je vidieť, že za celú jeseň, napriek drobným turbulenciám, kabína ožila, chlapci sa postupne bavili aj na tréningoch aj pri majstrovských zápasoch a posledné 4 jesenné kolá svoje zápasy neprehrali. Je preto škoda, že nám nevyšli niektoré zápasy z prvej polovice súťaže, lebo tých bodov mohli mať hráči PFK v tabuľke viac. Napriek tomu som ako tréner zaznamenal progres u mnohých futbalistov, o futbalovú budúcnosť v ich podaní preto nemám obavu, za čo chlapcom patrí veľké poďakovanie ako reprezentovali farby klubu, napriek tomu, že situácia z leta /najmä počtom hráčov/ bola hrozivá. Pozitívne hodnotím, že začína fungovať vzťah dorast – muži, keď chlapci prejavujú záujem reprezentovať Piešťany aj v seniorskom futbale. Taktiež vysoko pozitívne hodnotím vklad mladších futbalistov do tréningového procesu a majstrovských zápasov, ktorí boli rovnocenným partnerom /často krát aj lepším/ oproti vekovo starším futbalistom v mužstvách súperov. Preto jesennú časť hodnotím mimoriadne kladne, a ako bolo povedané aj chlapcom v kabíne, je radosť s nimi pracovať na tréningoch a porovnávať ich stúpajúcu výkonnosť v majstrovských zápasoch. Škoda, že práve teraz sa jesenná časť skončila,“ zhodnotil duel tréner Martin Javorka.

Mladší dorast U17
Šamorín – Piešťany 2:0 (2:0)
Góly: 12., 33. Antonio Burian

Starší žiaci U15
Piešťany – Komárno 1:0 (0:0)
Góly: 57. Oliver Bušík

Zostava: Freivald, Ruľák, Valo, Ďurák, Kovačík Sloboda /Stolárik/,Bušík, Hlbocký, Glos, Žižka, Štetka

„Povzbudení výsledkom, u lídra súťaže z predchádzajúceho kola, nám zdvihlo sebavedomie a zároveň aj odhodlanie zvládnuť výsledkovo aj druhé mužstvo tabuľky, čo sa napokon aj podarilo. Ukázalo sa, že kvalita a postavenie hostí nie je náhodné a smerom dopredu nám veľa nedovolili a naopak, museli sme čeliť množstvu útočných akcií, ktoré sme dokázali eliminovať v záverečnej fáze tesne pred koncovkou a finálnou prihrávkou dobre postaveným obranným blokom, ktorý bol základom nášho úspechu. Vyťažili sme z minima maximum, keď po ojedinelej akcii sa po centri presadil Bušík hlavou rozhodol o výsledku v zápase. Nezľakli sme sa vedenia a do konca zápasu sme nepoľavili v koncentrácii pri plnení obranných úloh, na ktorých sa podieľali všetci hráči . Zápas sme predovšetkým zvládli takticky, aj keď pripúšťam, že náš herný prejav smerom dopredu nebol divácky atraktívny, na čom sa podieľal ofenzívny kvalitný výkon hostí, ktorý nás zamestnával predovšetkým v defenzíve, a ktorú sme zvládli takmer bezchybne,“ vyjadril sa k zápasu tréner starších žiakov Szilárd Petényi.

Mladší žiaci U13
Piešťany – Komárno 1:2 (0:1)
Góly: 38. Michal Vereš – 23., 59. Alex Lacza

-PFK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články