Connect with us

Novinky

Futbal: Mladší dorast na čele III. ligy, muži opäť víťazne

Published

on

Reklama

Piešťanskí futbalisti odohrali počas víkendu v jednotlivých vekových kategóriách päť zápasov 11. kola. Kým muži proti tímu z obce Šterusy nezaváhali a darilo sa staršiemu i mladšiemu dorastu proti rovesníkom z Nového Mesta nad Váhom, žiakom svojich súperov z Trebatíc poraziť nepodarilo. Najbližšie čaká mužov v nedeľu 23. októbra o 14:00 domáci zápas proti tímu OŠK Marešice.

tab

Reklama

Muži

Šterusy – Piešťany 0:4 (0:2)
Góly: 4. Jozef Glos, 7. Michal Staško, 69. Michal Dadík, 82. Peter Prištic

Reklama

Zostava: Olejník- Prištic, Stachura J., Krajčovič, Valla- Javorka ml., Glos, Dadík (71’Octa), Horňanský (46’Kryštof)- Nagaj, Staško

Hosťom vyšiel ideálne vstup do zápasu, keď už v 7. minúte bolo 0:2 po góloch najlepších strelcov PFK Glosa a Staška. Domáci síce svojou bojovnosťou chceli niečo s výsledkom urobiť, ale bránu Piešťancov ohrozili len z veľkej diaľky a s tým si brankár Olejník poradil. Na nerovnom ihrisku a za stáleho vetra sa nehral pekný futbal a šancí sa nerodilo veľa, hra sa odvíjala zväčša v strede ihriska, kde končili akcie oboch tímov, a keď sa rodila nejaká šanca, mali ju Piešťanci, no svoje príležitosti nedotiahli do gólového efektu.

V druhom polčase sa hra nezmenila. Piešťanci hru kontrolovali a skórovali až v 69. minúte, keď z hranice pokutového územia trafil presne k tyči Dadík 0:3. Potom prišla najväčšia šanca domácich keď mali možnosť zahrávať pokutový kop ale brankár Olejník sa prekonať nenechal a strelu Grivalského vyrazil. Hostia sa tešili ešte raz, keď sa tvrdou strelou z 22 metrov presadil Prištic. Domáci už ku koncu nestíhali a zaver zápasu sa odohral len pred ich branou, no gól už nepadol.

„Do zápasu nastúpili niektorí hráči so zdravotnými problémami, čo sa aj odzrkadlilo, keď po rýchlom vedení prešli na „šetriaci režim“. Hru sme len kontrolovali a nepredviedli sme nejaký oslnivý výkon. Nabudených domácich sme však do šancí nepúšťali. V druhom polčase sme pridali dva góly. Po priemernom výkone sme si poľahky odniesli domov tri body a zostávame stále bez straty body na čele tabuľky,“ povedal o zápase tréner Michal Krajčovič.

Starší dorast U19

Nové Mesto n. Váhom -Piešťany 0:1 (0:0)

Góly: 76. Denis Štefanka

Zostava: Dobrovolný – Mydla, Gula, Štefanec, Hlatký – Valovič, J. Štefanka, Miškech, D. Štefanka (Chmelina), Kusý – Blahuta (Kondrc)

Hráči PFK nastúpili do zápasu v rozostavení 4 – 2 – 3 – 1, aby eliminovali útočnú hru domáceho mužstva, no napriek tomu domáci futbalisti mali už v 1. minúte nebezpečnú príležitosť, keď domáci útočník po individuálnej akcii zakončil svoj prienik strelou zo 16-ky tesne vedľa brány hosťujúceho mužstva. To bola však na dlhé minúty jediná nebezpečná príležitosť domácich. V bránke hostí dostal príležitosť prvýkrát v sezóne brankár Dobrovolný, ktorý si zastal svoje miesto a svoje mužstvo niekoľkými zákrokmi podržal. Po úvodnej šanci domácich, hráči Piešťan prevzali iniciatívu a do konca prvého polčasu to bol z ich strany festival zahodených šancí, keď svoje „tutovky“ postupne nepremenili Kusý, Miškech, J. Štefanka, Mydla, Valovič, D. Štefanka a Blahuta. Domáci do prestávky kontrovali dvomi nebezpečne zahratými rohovými kopmi, ktoré však obrana hostí ustála a tak sa išlo „do šatní“ za veľmi prijateľného stavu pre domácich 0:0.

V druhom polčase tempo hry upadlo, loptu mali častejšie na svojich kopačkách hráči PFK, ktorí si vypracovali ešte niekoľko gólových príležitostí, keď po góle volala najmä šanca Kusého, hlavička Gulu, na ktorú nedočiahol Mydla a niekoľko sľubne sa vyvíjajúcich akcii, ktoré však neboli dotiahnuté v záverečnej fáze. A tak nakoniec z množstva obrovských „tutoviek“ bol pre Piešťancov vykúpením dôraz D. Štefanku v šestnástke hostí, ktorý povedľa vybiehajúceho brankára domácich vsietil jediný a zároveň rozhodujúci gól zápasu. V druhom polčase domáci už neboli takí nebezpeční svojimi útočnými, najmä brejkovými akciami, problémy však spôsobovali ich rohové kopy, ktoré nakoniec hráči Piešťan bez problémov ustáli.starší dorast

„Víťazstvo hosťujúceho mužstva je úplne zaslúžené, treba však povedať, že vzhľadom na množstvo obrovských príležitostí malo byť výraznejšie. Na oboch mužstvách boli vidieť technické nedostatky spôsobené prechodom z prírodnej trávy na umelú, v dôsledku čoho množstvo akcií končilo v prípravnej zóne nepresnosťami. Hráči PFK sa svojim víťazstvom bodovo dotiahli na tretiu Sereď a štvrté Partizánske, čím budú zvádzať boj o „bronzové umiestnenie“ v tretej lige,“ zhodnotil duel tréner Martin Javorka.

Mladší dorast U17

Nové Mesto n. Váhom – Piešťany 2:5 (0:3)

Góly: 51. Patrik Čirák, 77. Andrej Bončo – 15. Patrik Chudý, 30. Sebastián Ozimák, 39. Filip Korec, 71. Jakub Lenovský, 73. Christopher Salviany

Zostava: Gavač, Lenovský, Psalman, Benko, Sedláček, Stanek, Chudý, Korec, Koška(Salviany), Ozimák, Horil ( Foltýn)

„Zápas bol pre nezainteresovaného diváka zaujímavý, pretože v ňom prevažoval útok nad obranou, bolo veľa šancí a streleckých príležitostí na obidvoch stranách. Napriek tomu, že sme od úvodu herne dominovali, do vedenia mohli ísť domáci, keď sme im po našich nepresnostiach v rozohrávke ponúkli dve veľmi dobré príležitosti na strelenie gólu. Ďalšiu vyloženú šancu mali domáci, keď sa po náhodnom odkope za našu obrannú líniu dostal ich hráč do samostatného nájazdu, ten ale nedokázal premeniť. Dobrými zákrokmi nás v týchto situáciách podržal S. Gavač. V 15. min. sa v šestnástke domácich dokázal presadiť P. Chudý a po individuálnom prieniku dal prvý gól zápasu. Do konca polčasu sme skórovali ešte dvakrát, Ozimák po samostatnom nájazde a Korec po peknej kombinačnej akcii a kvalitnej finálnej prihrávke od Horila krížnou strelou upravil na 3:0.

V úvode druhého polčasu sme poľavili v koncentrácii, chýbal pohyb bez lopty, čo domáci využili a po priamom kope znížili na 1:3. Záver zápasu bol opäť v našej réžii, vytvárali sme si šance najmä po prienikoch F. Koreca a získali sme niekoľko štandardných situácii v krátkom časovom úseku. Náš tlak vyústil do pokutového kopu po ruke domáceho hráča, ktorý s prehľadom premenil Lenovský. V závere zápasu sa gólovo presadil aj striedajúci Salviany a na konečných 2:5 upravili domáci z pokutového kopu. Naše víťazstvo je zaslúžené, je však potrebné udržať si koncentráciu počas celého zápasu, resp. polčasu a vyvarovať sa ľahkých strát a chýb v rozohrávke, najmä v okolí vlastnej šestnástky,“ opísal priebeh zápasu tréner Peter Vrábel.tabuľka md

Starší žiaci U15

Piešťany – Trebatice 0:4 (0:2)

Góly: 11., 30. Denis Reško, 39., 52. Matúš Valo
11. kolo: Zostava: Zostava: Freivald, Ruľák, Valo, Ďurák, Kovačík, Hlbocký, Žižka, /60´. Melicher/, Glos, Bušík, Sloboda, /63´Studený/, Štetka

„Vzhľadom k priebehu zápasu a k hre, ktorú produkovali obe mužstvá, je pre nás výsledok hrozivý. Utrpeli sme lekciu z efektivity, ku ktorej sme prispeli aj my fatálnou chybou, ktorá predchádzala pred prvým gólom, a súpera, ktorý sa doposiaľ nepresadzoval, sme posadili na koňa. Smerom dopredu sme boli málo nebezpeční, a okrem Kovačíkovej strele po rohovom kope, sme bránu neohrozili. Pred prestávkou sa ešte dokázal individuálne presadiť hrotový útočník cez viacero brániacich hráčov a zvýšil vedenie hostí.žiaci

V 2. pol. sme sa pokúsili o zvrat preskupením viacero hráčov smerom dopredu, čo výsledný efekt neprinieslo a inkasovali sme z brejkových situácií a o výsledku bolo rozhodnuté. Výkon svojich chlapcov nevnímam ako prepadák, ale ukázali, že vedia plniť taktické úlohy defenzívnych činnostiach umocnené s dôrazom v súbojoch, bez poklesu nasadenia, aj za nepriaznivého vývoja zápasu a bojovali až do konca. Na strane súpera bola individuálna kvalita hrotového útočníka a stredného obrancu, čo sa odzrkadlilo na výkone a zároveň rozhodlo o výsledku. V ostatných pozíciách sme boli viac než vyrovnaným súperom,“ zhodnotil výkon mužstva a priebeh zápasu Szilárd Petényi.

Mladší žiaci U13

Piešťany – Trebatice 0:1 (0:0)

Góly: 70. Michal Vereš (vl.)
10. kolo: Zostava PFK : Maliga- Hlavatý, Muller, Vereš, Pánsky, Labat, Daňhel, Petroman, Ocelka, Šaulík, Buček, Rusnák

V zápase so susednými Trebaticami sa hral v poli vyrovnaný zápas, ale na gólové príležitosti dominovalo jasne mužstvo PFK. Už na začiatku netrafil Jakub Šaulík prázdnu bránu a Janko Labat svoj pekný prienik nezakončil gólom. Hostia sa snažil kombinovať, ale naši hráči ich na dostrel brány nepustili. Aj druhý polčas sa niesol v podobnom duchu, keď sa hra odohrávala väčšinou v strede ihriska.

Hráči PFK si aj v druhom polčase vytvorili gólové príležitosti, ktoré končili na dobre chytajúcom (vybiehajúcom) brankárovi hostí. Tak skončila aj najväčšia šanca zápasu, keď prienik dobré hrajúceho Janka Labata zastavil brankár hostí a následná strela Bučeka do prázdnej bránky skončila na brvne.

„Aký môže byť futbal krutý nám ukázala posledná sekunda zápasu, keď po rozohraní odkopu od bránky a následnej malej domov sme si dali vlastný gól. Aj napriek prehre musím chlapcov pochváliť, pretože počas celého zápasu sa snažili a odviedli dobrý výkon, čo je podstatné. Verím, že práve takéto prehry hráčov ešte viac motivujú do ďalšej práce. Hráčom súpera gratulujem k trom bodom,“ povedal o zápase Cyril Stachura.žiaci

-PFK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články