Connect with us

Novinky

Rugby: Rakúske tímy zúročili svoje skúsenosti, Slováci sa za svoj výkon hanbiť nemusia

Published

on

Reklama

Príjemné nedeľné popoludnie patrilo na futbalovom štadióne PFK netradične rugby. Priaznivci tohto športu si mohli užiť hneď dva zápasy, ktoré sprevádzal výklad pravidiel, nakoľko tento tvrdý, ale férový šport obsahuje niekoľko jedinečných herných prvkov. Diváci sa dozvedeli viac o mlyne, autových vhadzovaniach, ofsajdoch, ale aj položení päťky či trestných kopoch. Slovenské tímy v oboch zápasoch síce ťahali za kratší koniec, ale za svoj bojovný výkon sa rozhodne nemusia hanbiť. Kým RUC Piešťany U18 podľahlo svojim rovesníkom RC Donau Viedeň U18 v pomere 15:31, rakúsky RC Krems porazil náš Development team zložený z nováčikov 72:6. Ďalej dávam do pozornosti, že 30. október sa v rámci 1. Respect ligy odohrá na PFK štadióne daľší rugby zápas proti tímu RK Bratislava.

Rugby (4)

Reklama

Výsledky:

RUC Piešťany U18 – RC Donau Viedeň U18 15:31

Reklama

V prvom zápase sa juniorský tím predstavil proti kvalitne pripravenému súperovi z Rakúska RC Donau Viedeň U18. Naši chlapci predviedli naozaj solídny výkon a ak budeme pokračovať a tvrdo pracovať na tréningoch tak ako doteraz tak sa v dohľadnej dobe dostavia aj vytúžené výsledky a víťazstvá. Boli sme viac ako vyrovnaným súperom, no bohužiaľ sme našu dominanciu nevedeli pretaviť do bodov a po individuálnych chybách sme inkasovali. V našich mladíkoch vidíme žiarivú budúcnosť nielen piešťanského, ale aj slovenského rugby.

Rugby (3)

Development team – RC Krems 6:72

Druhý zápas bol diametrálne odlišný. Slovenský development team sa musel väčšinu času brániť. Je nutné podotknúť, že v našom tíme dostávajú šancu najmä nováčikovia, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku. V žiadnom prípade nás táto prehra nedemotivovala, pretože projekt Development tímu je dlhodobý a už teraz vieme, že výsledky sa dostavia neskôr. Hlavnou myšlienkou tohto rozvojového projektu je vyslať jasný signál verejnosti, že aj úplní začiatočníci si nájdu miesto v tíme a majú možnosť si vyskúšať na vlastnej koži najlepší kolektívny šport na svete. Rugby (1)

„Rád by som uviedol, že trénujeme každý utorok a štvrtok o 17:00 na PFK štadióne za každého počasia. V piatok sa v telocvnični bývalého Vodohospodárskeho učilišťa venujeme tzv. Mini-Rugby, ktoré je určené pre mladšie ročníky U8 – U12. V neposlednom rade chceme poďakovať všetkým hráčom, divákom, rodičom a samozrejme partnerom bez ktorých by sa táto skvelá rugby akcia neuskutočnila,“ uviedol manažér RUC Piešťany Filip Kráľ.

-RUC Piešťany/Foto: lt-

Populárne články