Connect with us

Novinky

Futbal: Mládežníkom sa veľmi nedarilo, zvíťazil Starší dorast a Mladší žiaci B

Published

on

Reklama

Futbalisti PFK Piešťany dorasteneckých kategórií absolvovali počas uplynulého víkendu zápasy proti svojim rovesníkom, napriek snahe sa však väčšine družstiev nepodarilo vybojovať dobré výsledky. Z víťazstiev sa tešili len Starší dorastenci, ktorý porazili 3:1 v domácom zápase celok Šale a úspech zaznamenali aj Mladší žiaci B, ktorí zvíťazili 4:0 v súboji s Borovcami. Mladší dorast podľahol Šali 0:4, pričom už do polčasu utŕžili naši chlapci tri góly. Starší žiaci A a Mladší žiaci A cestovali na Myjavu, kde domácim podľahli 4:0, respektíve 8:0. Starší žiaci B zase neobstáli v súboji s družstvom Bojničiek, ktorému doma podľahli 0:3.

Starší dorast
11. kolo
Piešťany – Šaľa 3:1 (1:0)
Góly: 11., 82. Jakub Lenovský, 57. Filip Korec – 89. Marek Korenčík

Reklama

Zostava 11. kola: Gavač – Horil, Lenovský, Miškech (Ozimák), Stanek – Valovič (Benko), Rusnák, Unger, J. Štefanka, Korec – Krajčovič (Kondrc)

Martin Javorka, tréner: Zápas o popredné umiestnenie v tabuľke zvládli domáci futbalisti s bravúrou. Bol to zápas, ktorý zniesol kritériá vyššej dorasteneckej súťaže, pričom ku kvalite zápasu prispeli dobrým výkonom aj hostia. Naši futbalisti boli celý týždeň pripravovaní na zápas s tým, že iba maximálna koncentrácia počas celého zápasu nám prinesie úspech. Chlapci boli upozornení na hru súpera s tým, že veľmi dôležité pre priebeh zápasu bude strelenie prvého gólu. Predzápasová príprava splnila svoj účel, keď chlapci domáceho PFK prakticky hostí k ničomu nepustili. Jedinú prvopolčasovú šancu hostí zlikvidoval Samo Gavač, keď strelu hosťujúceho hráča z bezprostrednej blízkosti vyrazil nad bránu.

Reklama

Od začiatku však bola vidieť evidentná snaha našich chlapcov vyhrať ďalší zápas v sérii, súpera sme zatlačili pred ich bránu, čoho výsledkom bola séria rohových kopov a priamych voľných kopov v okolí šestnástky súpera. Všetkými štandardnými situáciami sme boli pre hráčov Šale veľmi nebezpeční, keď len s problémami odvracali veľmi dobre zahrávané rohy Martinom Ungerom, či dlhé auty Jakuba Lenovského. Po jednom z rohových kopov sa presadil v hlavičkovom súboji Jakub Lenovský a v 11. minúte sme vyhrávali 1:0. Aj po strelení gólu sme pokračovali v bojovnom a mimoriadne zodpovednom výkone, keď sme ešte v zárodku dokázali odvrátiť hroziace brejky súpera.

Naša defenzíva za prvý polčas neurobila žiadnu taktickú chybu a tým, že sme súpera dostávali pod tlak, ich protiútoky boli len ojedinelé. Na druhej strane treba povedať, že ani súper dobre organizovanou hrou nás nepúšťal do čistých gólových príležitostí, okrem už spomínaných štandardných situácii. Jedinú stopercentnú šancu prvého polčasu spálil v 43. minúte Ivan Krajčovič, keď jeho strelu z 11 metrov brankár hostí odvrátil na roh.Cez prestávku bolo potrebné zopakovať slová z predzápasovej prípravy s tým, že chlapci boli pochválení za predvedený výkon, pričom v nastavenom výkone bolo potrebné odohrať ďalších 45 minút.

Do druhého polčasu vstúpili hostia so snahou vyrovnať, zlepšili pohyb bez lopty, ale hráči PFK pokračovaním výkonu z prvého polčasu ich nepúšťali do žiadnych vyložených šancí. Po optickom 10 minutovom tlaku hostí, prišiel rýchly výpad našich hráčov, ktorý zakončil krásnym sólom a strelou k tyči Filip Korec. Od tohto momentu sme znova ovládli priebeh zápasu a vytvorili sme si niekoľko gólových príležitostí, ktoré obrana hostí niekedy aj so šťastím odvrátila. A tak prišla v závere zápasu ďalšia štandardka domácich futbalistov, po ktorej Jakub Lenovský svojou dominanciou strelil svoj druhý gól v zápase a upravil skóre zápasu na 3:0. V samotnom závere sa aj hosťom vydarila jedna priamočiara akcia a po jedinom miernom zaváhaní Sama Gavača hostia znížili na konečných 3:1 v prospech hráčov PFK Piešťany.

Zase sa nám potvrdilo, že pri zodpovednom, kvalitnom a koncentrovanom výkone všetkých našich hráčov, jediným súperom, ktorý nás môže zdolať sú samotní hráči PFK Piešťany. Treba naďalej pracovať s obrovskou skromnosťou a pokorou, ale samozrejme s maximálnou vierou vo vlastné sily a úspech v podobe „boja o postup“ sa pri kvalite našich chlapcov určite dostaví. Súťaž je ešte dlhá, už teraz sa musíme pripraviť na ďalší ťažký zápas, ktorý odohráme znova na domácom ihrisku v sobotu so Šuranmi, pričom najdôležitejšie v týždni bude, aby sme zostali v rovine tvrdej práce a nezačali lietať v oblakoch.

Mladší dorast
11. kolo
Piešťany – Šaľa 0:4 (0:3)
Góly: 10. Matej Chlípala, 20., 30. Samuel Skalický, 70. Denis Telkesi

Zostava 11. kola: Freivald, Sedláček, Valo, Piešťanský (Bartovic), Ondrejka, (Hlbocký), Bušik, Glos, (Sloboda), Štetka, Miklovič (Koška), Ondris( Kováčik),Minárik, Janovský

Peter Vrábel, tréner: V tomto zápase sme si aj napriek optickej prevahe a snahe body nezaslúžili, keďže sme sa v útočnej fáze vôbec nedokázali presadiť, súperovu bránu sme počas celého zápasu neohrozili. Prvé 3 góly sme hráčom hostí doslova darovali po hrubých individuálnych chybách, štvrtý sme si dali vlastný. V mužstve chýba rozdielový hráč, ktorý by dal hre vyššiu kvalitu, presadil sa v hre 1 na 1, urobil kvalitnú finálnu prihrávku, zakončenie. Táto prehra nás musí mrzieť o to viac, že hosťom stačil k víťazstvu priemerný výkon, všetky body sme im „darovali“ po našich individuálnych chybách.

Starší žiaci A
11. kolo
Myjava – Piešťany 4:0 (4:0)
Góly: 10. Tomáš Krahulec, 28. Jerguš Halabrín, 29. Ján Šimek – 2. Modrovič (vl.)

Zostava 11. kola: Maliga, Modrovič, Hlavatý, Rusnák, Daňhel, Siget (´Grešák), Šimek, Holec, Maco, Vyhlídal

Szilárd Petényi, tréner: O výsledku bolo už rozhodnuté do polčasu, keď sme inkasovali 4 lacné góly po fatálnych chybách. Pôsobili sme nekoncentrovane, unavene, s množstvom nepresností v kombinácií a najmä v rýchlostných parametroch s loptou aj bez nej v konfrontácii s domácimi sme úplne prepadli. Výkony niektorých jednotlivcov hlboko pod možnosťami ako sme zvyknutí. Malá útecha v zbabranom zápase je ,že sme už v 2.polčase neinkasovali ,pretože nám reálne hrozil ,,debakel“.

Mladší žiaci A
11. kolo
Myjava – Piešťany 8:0 (4:0)
Góly: 10., 23. Juraj Plskoň, 25. Jakub Žákovič, 28., 40. Alex Černák, 35., 46. Jonáš Belanský, 50. Šimon Černák

Cyril Stachura, tréner: Jediným pozitívom zápasu pre nás bol záverečný hvizd rozhodcu, ktorý zápas ukončil. V zápase bolo z našej strany všetko zle. V zápase s družstvom, ktoré sa nachádzalo v tabuľke pod nami sme predviedli obrovský výbuch a utrpeli debakel. Verím, že sa to už nebude opakovať. Opäť sme hrali v pozmenenej zostave, chýbalo nám množstvo hráčov. To je takisto jedna z vecí, ktorá ma mrzí, že sa nedokážeme viackrát po sebe zísť na zápas v plnej sile a každý zápas máme veľa absencií. Na zápas musíme, čo najrýchlejšie zabudnúť a pracovať poctivo, aby sa už takýto výkon neopakoval.

Starší žiaci B
10. kolo
Piešťany – Bojničky 0:3 (0:1)
Góly: 19. Matej Brisuda, 63., 69. Rastislav Leško

Zostava 10. kola: Žažo, Košinár, Petényi, Gregorička, Pomajbová, Vereš(K), Petroman, Ranostaj, Mihálik, Chobot, Čimo

Jozef Glos, tréner: Predposledný zápas jesennej časti proti súperovi z dolnej časti tabuľky sme nezvládli, čo sa výsledku týka. Ten, ale nie je spravodlivý, pretože celý zápas prebiehal na súperovej polovici ihriska. Chlapci držali loptu na svojich kopačkách, vypracovali si veľké množstvo šancí, ktoré sme opäť nedokázali premeniť. Zápas sme začali o jedného hráča v poli menej, keďže nám veľa hráčov ochorelo, no napriek tomu sme na ihrisku dominovali. Prvý krát sme inkasovali po strele z 30 metrov, ktorá nakoniec skončila v sieti. Do druhého polčasu sme nastúpili so snahou skóre otočiť. Vypracovali sme si gólové príležitosti aj na dva zápasy, len sme ich nedokázali premeniť. Ku koncu zápasu, pri snahe dať gól, sme hru otvorili a inkasovali ešte dva krát po rýchlych brejkoch. Aj keď sme prehrali, musím chlapcom poďakovať za predvedený výkon.

Mladší žiaci B
8. kolo
Piešťany – Borovce 4:0 (1:0)
Góly: 7., 41., 50. Maximilián Martinkovič, 48. Adam Riegel

Ján Stachura, tréner: Pre nás to bol v lige zápas jesene, keď sme hrali s rovnako neporazeným súperom o prvé miesto. Za Borovce nastupujú chlapci z Trebatíc, takže sme videli pekný a kvalitný zápas. Podali sme obetavý a oduševnený výkon, ktorý sa pretavil do jasného víťazstva. Po hernej stránke nie som úplne spokojný, ani jeden chlapec nehral na svojom maxime, ale v kombinácii s vyššie spomínanými charakteristikami a hráčskou kvalitou sme dokázali dominovať.

Teší ma, že chlapci svojou futbalovosťou a technickou kvalitou dokážu súpera prevalcovať aj pri nie úplne optimálnom výkone. V týchto chvíľach sa prejavuje ich skutočná futbalová kvalita. Takže z mojej strany spokojnosť, osobne sa veľmi teším na prechod týchto chlapcov (ročníky 2007/2008) do vyšších vekových kategórií. Verím tomu, že sa od nich dočkáme ešte veľa futbalovej radosti, ak budú takto naďalej pokračovať.

MB / TK PFK

Populárne články