Connect with us

Šport

Futbal: Dorastenci PFK Piešťany vstúpili do súťažného ročníka výhrou i prehrou

Published

on

Reklama

Mládež PFK Piešťany začala nový súťažný ročník zápasmi dorasteneckých družstiev v Myjave. Dorastenci PFK boli úspešní spolovice, keď víťazstvo zaznamenal len mladší dorast, ktorý v divokej prestrelke strelil až sedem gólov. Starší dorast v zápase síce herne dominoval, ale nevyužil svoje šance a naopak, ľahko inkasoval. Tento týždeň sa naplno rozbiehajú aj súťaže ďalších družstiev PFK Piešťany. Muži privítajú v nedeľu poobede o piatej doma Hlohovec a po dorastencoch vstúpia do svojich súťaží aj žiacke družstvá.

Starší dorast U19

1.kolo
Myjava – Piešťany 4:0 (2:0)
Góly: 5. Erik Gulán, 19., 62., 77. Dušan Kravárik
Zostava 1. kola: Magula, Noskovič, Hlavatý, Krajčo, Modrovič, Vyhlídal, Malovec, Ferenčík, Taraba, Kusý, Kucharík (Daňhel, Pavlovič, Masaryk)
Peter Vrábel, tréner U19: V úvode zápasu sme boli nekoncentrovaní a už v 5. min. sme inkasovali prvý gól. Postupne sme však prebrali iniciatívu, dobre sme kombinovali a vytvárali sme si gólové príležitosti. V čase nášho najväčšieho tlaku sme dostali druhý gól, keď si strelu z 20 m brankár nešťastne vrazil do brány. Aj za stavu 2:0 sme kombinačne dominovali, vytvorili si šance, ale bez gólového efektu. Domáci niekoľkokrát zaútočili rýchlymi kontrami. V druhom polčase sme už neboli tak nebezpeční a keď domáci pridali po tečovanej strele tretí gól nenašli sme fyzickú ani mentálnu silu na zvrátenie vývoja zápasu. Aj napriek prehre sme v zápase herne nesklamali, ale musíme zlepšiť efektivitu v zakončení a odstrániť chyby v obrannej fáze hry.

Reklama

Mladší dorast U17

1.kolo
Myjava – Piešťany 4:7 (2:5)
Góly: 13. Juraj Plaskoň, 15., 46., 54. Matúš Michalec – 11., 16., 80. Dominik Majko, 23., 33., Janko Labát, 35. Samuel Hesko, 76. Samuel Krchnár
Zostava 1. kola: Šándor, Jánoš, Šebek, Kuna, Krchnár, Labát, Petráš, Majko, Taborský, Chalás, Hesk, Vatrt (Répaš, Poturnay, Chalás, Badáň)
Szilárd Petényi, tréner U17: Prvé minúty zápasu boli poznačené opatrnosťou a vyčkávaním čo nám ponúkne domáce družstvo. Keďže aktivita zo strany domácich bola málo výrazná, postupne sme sa osmelili a náš výkon a sebavedomie rástli, čo sa prejavilo v hernom výkone, kde sme dominovali na lopte a vytvárali sme si nebezpečné situácie pred bránou domácich. Vedenia sme sa ujali v jedenástej minúte po peknej kombinácii medzi Labátom a Majkom, ktorý otvoril skóre. Dlho sme sa však netešili, pretože domáci odpovedali dvoma gólovými strelami spoza šestnástky v priebehu štyroch minút. O minútu dorovnal opäť Majko a neskôr sa pridali ďalší strelci, menovite Hesko a dvakrát Labát, vždy po pekných útočných kombináciách a do kabíny sme išli s výrazným náskokom. V druhom polčase obe mužstvá dokázali ešte dvakrát skórovať, keď sme sami vytvorili a ponúkli individuálnymi chybami možnosť skórovať domácim, čo aj využili. Teší ma však, že sme sa celkovo výrazne strelecky presadili a aj napriek štyrom lacným inkasovaným gólom, ktoré trošku kontrastujú vo výsledku, sme boli jednoznačne lepším družstvom na ihrisku, za čo hráčom môžem len poďakovať.
TS PFK

Reklama

Populárne články