Connect with us

Šport

Futbal: Pohár starostu Hornej Stredy pre deti z Bošáce. Prekvapením mladí hokejisti z Piešťan

Published

on

Reklama

Poslednú júlovú nedeľu sa na futbalovom štadióne v Hornej Strede uskutočnil 4. ročník futbalového turnaja mladých nádejí, ktoré bojovali o pohár starostu obce. Tento rok sa turnaja zúčastnilo až desať tímov a tak na dvoch ihriskách bojovalo spolu 130 detí.

Po odohratí zápasov v základných skupinách bolo nasledovné poradie:

1. OŠK Bošáca
2. Karlova Ves A
3. Karlova Ves B
4. TJ Rovnosť Krajné
5. TJ Družstevník Hrádok
6. TJ Spartak Horná Streda
7. HK Havrani Piešťany
8. TJ Družstevník Považany
9. MFK Vrbové
10. TJ Družstevník Lubina
Následne sa tímy podľa poradia rozdelili do dvoch skupín, kde prvých päť tímov hralo o zlatý pohár a zvyšné tímy bojovali o strieborný pohár.
O najväčšie prekvapenie turnaja sa postarali mladí hokejisti HK Havrani Piešťany, ktorí sa v predchádzajúcich ročníkoch umiestnili vždy na poslednom mieste. Tento rok, ale všetkých prekvapili a len tesne o skóre skončili v striebornej skupina na druhom mieste, kde až do posledného zápasu bojovali o celkové prvenstvo, ktoré im tesne ušlo. Pochvalu si ale zaslúžia všetci hráči, nakoľko počas celého dňa podávali vynikajúce výkony.

Reklama

Celkové poradie turnaja:

Zlatá skupina
1. OŠK Bošáca
2. TJ Družstevník Hrádok
3. Karlova Ves A
4. TJ Rovnosť Krajné
5. Karlova Ves B
Strieborná skupina
1. TJ Družstevník Považany
2. HK Havrani Piešťany
3. TJ Spartak Horná Streda
4. MFK Vrbové
5. TJ Družstevník Lubina
Na konci turnaja boli z každého tímu vyhlásení najlepší hráči a všetky budúce nádejné hviezdy dostali medaily, malú pozornosť za výborné športové výkony a pamätné poháre pre každé zúčastnené mužstvo. Špeciálnu cenu za zásluhy a dobre odvedenú prácu dostal dlhoročný funkcionár z TJ Spartak Horná Streda Daniel Domin, ako aj starosta obce Ľubomír Krajňanský. Ceny hráčom odovzdával Sekretár ObFZ Trenčín Tomáš Vaňo a futbalová osobnosť novomestského okresu Miloš Lintner.

Veľká vďaka patrí hlavne chlapcom, ktorí bojovali na ihrisku a  Ľubomírovi Krajňanskému starostovi Hornej Stredy, ktorý si opäť zobral tento turnaj pod svoj patronát. Taktiež treba poďakovať pánom Martinovi Mrázovi, Pavlovi Čeligovi, Michalovi Mitošinkovi a Jaroslavovi Rybárikovi, ktorí pomohli so zabezpečením turnaja. Špeciálne poďakovanie patrí pánovi Michalovi Bartekovi a Michalovi Moškovi. Nemôžeme ale zabudnúť ani na všetkých dobrovoľníkov a rodičov, ktorí počas celého dňa tvrdo pracovali, aby pre deti pripravili skvelú akciu a nezabudnuteľný zážitok. V neposlednom rade treba poďakovať vedeniu TJ Spartak Horná Streda, že sa im opäť podarilo zorganizovať túto skvelú akciu a každým rokom zvyšujú kvalitu tohto turnaja, o čom nasvedčuje aj zvyšujúci sa počet zúčastnených hráčov a návštevníkov. A to je dôkaz, že aj v obci Horná Streda sa dajú spraviť výborné podujatia.
TS

Reklama

Populárne články