Connect with us

Novinky

Futbal: Dorastenci bojujú o postup do hornej päťky, žiaci víťazne

Published

on

Reklama

Pätnástym kolom začali zápasy druhej dorasteneckej ligy, keď sa na ihrisku PFK Piešťany predstavil Inter Bratislava. V bojovnom zápase staršieho dorastu sa zrodila remíza 2:2. Mladší dorastenci nezvládli druhý polčas, v ktorom im súper nastrieľal tri góly. Domáce zápasy proti kvalitnému súperovi z Komárna zvládli žiaci a   porazili súpera 1:0 (U15) a 2:0 (U13).

Starší dorast

15. kolo

Piešťany – Inter Bratislava 2:2 (1:1)

Reklama

Góly: 19. Martin Strelec, 57. Juraj Štefanka – 26. Ondrej Zeleník, 75. Kristián Buček

Zostava 15. kola:  Červenka – Sedláček, Rusnák, Polačik, Majtényi (Salviany) – Horil (Chudý), Prelovský, Strelec, J. Štefanka, Korec (Ozimák)- Lenovský

Reklama

Martin Javorka – tréner:   Celú zimnú prípravu sme sa zodpovedne pripravovali na 4 zápasy jarnej časti, po ktorých sa rozdelí základná časť na postupovú a zostupovú skupinu. Pripravovali sme sa na to, že zápas musíme zvládnuť bodovo, možno aj na úkor nejakej futbalovej kvality, ale v maximálnej bojovnosti a zodpovednosti. Chlapcov musím pochváliť za 90. minút enormnej snahy, z tohto pohľadu sme zápas zvládli. Nespokojnosť môžem vysloviť /čo je však náš dlhodobý problém/ za koncentráciu v každej minúte zápasu, pretože o dôležité body nás pripravila akcia, ktorá nebola ničím nebezpečná. Za výkon v druhom polčase sme si zaslúžili jednoznačne vyhrať. Ak chceme pomýšľať na hornú polovicu tabuľky, musíme bodovo zvládnuť najbližší zápas v Považskej Bystrici. 

Mladší dorast

15. kolo

Piešťany – Inter Bratislava 0:3 (0:0)

Góly: 44. Andrej Majtán, 55. Adam Zbudila, 69. Oliver Vašs

Starší žiaci

17. kolo

Piešťany – Komárno 1:0 (1:0)

Góly: 19. Martin Modrovič

Zostava 17. kola:   Maliga – Fox (Sandor), Hlavatý, Urban, Ocelka (Petroman) – Vatrt, Kardoš, Labat(Petényi) – Babečka, Vyhlídal, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: V prvom jarnom domácom zápase sme sa chceli naladiť na víťaznú  domácu nôtu. Začiatok bol z oboch strán opatrný. Postupne sme preberali iniciatívu, strelili vedúci gól a súper po surovom zákroku prišiel v 20. minúte o vylúčeného hráča (zákrok lakťom do tváre Labata, ktorý musel striedať). Paradoxne tieto dva momenty, ktoré nám mali pomôcť, boli pre našich hráčov na príťaž. Všetko si zľahčovali, spoliehali sa jeden na druhého. Viazla nám hlavne kombinácia, kde absentovali hlavne rýchle a presné prihrávky. Hostia sa spoliehali na rýchle brejky a mali aj šancu. Z našej strany nás môže tešiť iba víťazstvo.

Mladší žiaci

17. kolo

Piešťany – Komárno 2:0 (0:0)

Góly: 45. Adam Pernisch, 58. Filip Gregorovič

MB / TK PFK

Populárne články