Connect with us

Novinky

Dotlačí piešťanské krídlo boby až na olympiádu v Pjongčangu?

Published

on

Reklama

Slovenskému štvorbobu sa vďaka vynikajúcim výkonom predbežne podarilo vybojovať cennú olympijskú miestenku do juhokórejského Pjongčangu, federáciu ešte čaká záverečná kontrola. V drese našej reprezentácie sa počas sezóny predstavil na krídle aj Piešťanec Ladislav Noskovič, ktorý zároveň pôsobí ako podpredseda Slovenského zväzu bobistov. Tím zastrešený pod Vojenským športovým centrom Dukla Banská Bystrica bodoval vo viacerých pretekoch Európskeho pohára a rozhodnutie o jeho účasti na základe výsledkov zo strany Medzinárodnej bobovej a skeletonovej federácie padlo 14. januára. Definitíva padne až 19. januára po kontrole splnenia všetkých kritérií.

Reklama

Slovenských bobistov v prípade ich splnení čaká účasť už na piatej olympiáde, doposiaľ sa predstavili v Salt Lake City 2002, Turíne 2006, Vancouveri 2010 a Soči 2014. Štvorica v zložení Radek Matoušek, Vladimír Šimík, Lukáš Kožienka a Jakub Fendek nastúpila v záverečných pretekoch 8. kola na pretekoch v nemeckom Winterbergu a vybojovať sa im podarilo šiestu priečku, čo zároveň predstavuje ich najlepšie umiestnenie v aktuálnej sezóne. Počas ôsmich štartov skončili naši bobisti až päťkrát v prvej desiatke. Slovenská posádka štvorbobu nakoniec podľa predbežného opatrenia obsadila 27. miesto v rebríčku spomedzi tridsiatich tímov a s veľkou pravdepodobnosťou sa predstaví medzi najlepšími na Zimných olympijských hrách v Pjongčangu.

Reklama

„Zo zisku olympijskej miestenky máme obrovskú radosť. Chalani svojimi výkonmi počas sezóny veľmi príjemne prekvapili, sami nečakali také skvelé výsledky. Už pred záverečnými pretekmi vo Winterberu sme vedeli, že ak nič nepokazia, tak by im olympijská nominácia v štvorboboch nemala ujsť. Napokon skončili v redukovanom rebríčku na 27. mieste. Konečná štvrtá priečka v Európskom pohári je výborné umiestnenie. V tomto seriáli sa body do olympijskej kvalifikácie zbierali najťažšie, no chalani v náročnej konkurencii obstáli. Treba vyzdvihnúť aj výkony pilota Matoušeka, ktoré boli kľúčové,“ povedal pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky vedúci realizačného tímu bobistov Igor Kováč.

XXIII. Zimné olympijské hry v juhokórejskom Pchjongčchangu odštartujú 9. februára 2018 a ak kontrola splnených kritérií dopadne podľa očakávaní budeme môcť povzbudzovať aj našich bobistov.

-red/Zdroj: dennikn.sk, TASR, sme.sk/Foto: Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica-

Populárne články