Connect with us

Aktuality

Yaro Kupčo bude vystavovať pri Parme

Published

on

Reklama

Piešťanský fotograf Yaro Kupčo otvorí výstavu svojich diel v talianskom meste Noceto 9. júla. V krátkom rozhovore povedal o výstave viac.

Kto sa podieľa na organizácii výstavy?

Reklama

[singlepic id=2301 w=320 h=240 float=left]„Výstavu zorganizoval môj dobrý kamarát Ninetto Campanini, ktorý spieva v známom talianskom zbore Cantori Del Mattino. Tento zbor viackrát vystupoval na Slovensku, aj v Piešťanoch, no a pri jednej návšteve Ninetto videl moju výstavu vo Fontáne. Zapáčila sa mu, presvedčil miestnych radných, no a nakoniec akciu dotiahli, dúfajme, do zdarného konca.

 

Reklama

Čo viete o mieste kde sa výstava koná?

Viem len, že sa tam robí parmská šunka a parmezán. Ja sa veľkým mestám vyhýbam, v Taliansku navštevujem len Dolomity, ale ani tam som už dlho nebol. Je to na nejakom kaštieli, poslali mi aj web stránku, ale ani na desiaty pokus sa neotvorila.

Ktorá časť vašej tvorby bude prezentovaná?

Beriem tam predovšetkým stromy, skôr také neutrálne veci. Myslím, že nemá význam tam brať Vysoké Tatry, Pieniny… Aj keď aj z týchto vecí vezmem aspoň ukážku. Jednoducho si myslím, že pre ľudí, ktorí v Pieninách neboli, to moc zaujímavé asi nebude.

Aké sú vaše najbližšie plány, kam sa chystáte fotografovať? Bude čas na tvorbu aj v Taliansku?

Určite by som rád urobil pár záberov kôpok sena, za chvíľu sa začne kosiť. Ale hlavne príprava piešťanskej výstavy v auguste. No a na tvorbu v Taliansku čas nebude, možno cestou sa zastavím na chvíľu v Dolomitoch.

Autor: nc

Populárne články