Connect with us

Kultúra

Súčasťou Victorie regie je aj Senobranie

Published

on

Reklama

Zvyky a tradície spojené s výrobou sena na Slovensku na prelome 19. a 20. storočia predvedú členovia Slovenského koseckého spolku 24. septembra o 17.00 h na ľavom brehu Váhu pri Kolonádovom moste.

[singlepic id=19850 w=320 h=240 float=right]Na podujatí, ktoré je súčasťou Victorie regie, návštevníci uvidia ukážky kosenia a búrenia kosy. Tieto činnosti si samozrejme môžu aj vyskúšať. Súčasťou podujatia sú kosecké preteky a plieskanie bičom. O kultúrny program sa postarajú folklórne skupiny Holeška a Krakovienka.

Reklama

Táto akcia je jedným zo sprievodných programov ukončenia letnej turistickej sezóny 2011. Vyskúšali sme si to po prvýkrát pred rokom a po veľmi priaznivých odozvách chceme tento úspech zopakovať opäť.

„Táto akcia je jedným zo sprievodných programov ukončenia letnej turistickej sezóny 2011. Vyskúšali sme si to po prvýkrát pred rokom a po veľmi priaznivých odozvách chceme tento úspech zopakovať opäť,“ informoval organizátor podujatia Ľubomír Pastucha a dodal, že bude rád ak príde veľa divákov: „Aby sme im ukázali kus nášho fortieľu, oživili spomienky na časy minulé, ale aj naznačili, aký význam má tráva, lúka, kosa v živote dnešného človeka.“

Reklama

Prečítajte si aj: Tému Victorie regie budú WinterovciTráva bola ťažká, ale súťažiacich to neodradilo

[nggallery id=1091]

-inf-

 

Populárne články