Connect with us

Kultúra

Studenková pozýva na Večeru s nečakanou pointou

Published

on

Reklama

Psychologická dráma Večera anglickej autorky Moiry Buffini otvorí divadelnú sezónu 2011/2012. Do Domu umenia príde 29. septembra o 19.00 h činohra Slovenského národného divadla. V hlavných úlohách sa predstavia Zdena Studenková, Dušan Jamrich a Zuzana Kocúriková.

[singlepic id=20320 w=320 h=240 float=right]Mimoriadne aktuálna inscenácia, ktorá hovorí o stave spoločnosti – takto definovala Večeru dramaturgička Darina Abrahámová. Slovenskí herci si pochvaľujú, že autorka je tiež herečkou. Jej text považujú za náročný, ale presvedčivý.

Reklama

Dráma sa odohráva počas slávnostnej večere, ktorú na počesť svojho manžela (Dušan Jamrich) zorganizuje noblesná dáma (Zdena Studenková). Pozvaní sú výlučne príslušníci elity: maliarka Zuzana Kocúriková, mikrobiológ Hal (František Kovár) s mladou manželkou Siân [singlepic id=20319 w=320 h=240 float=left]( Lívia Bielovič v alternácii s Veronikou Paulovičovou). Na večeri sa ocitne aj nepozvaný príslušník robotníckej triedy Mike (Ondrej Kovaľ) a nič nehovoriaci čašník (Ján Koleník).

Vďaka tejto zostave sa počas večera plného napätia objaví niekoľko zvratov a na záver hostiteľka naservíruje nečakanú pointu.

Reklama

-inf- foto: snd.sk

 

Populárne články