Connect with us

Kultúra

Štipce sa nepoužívajú len na bielizeň, a fotografi to vedia!

Published

on

Reklama

Áno, opäť ďalšia z mimoriadne vydarených akcií so skvelým počasím, ľuďmi, fotkami a hudbou. A od „cezpoľných“ okrem iného pochvala, že v Piešťanoch sa stále niečo deje. Deje sa. A dobré sa deje.

[singlepic id=20212 w=320 h=240 float=right]V sobotu 24. septembra sa okrem Kvetinového korza a rôznych koncertov mohli ľudia kultúrne vyžiť aj v mestskom parku, kde sa uskutočnil už šiesty ročník festivalu kreatívnej fotografie Park Foto 2011. Davy ľudí prúdili po chodníkoch parku sem a tam, obzerali, pýtali sa, usmievali sa, pripínali hodnotiace štipce na fotky pohojdávajúce sa v jemnom vánku babieho leta, a kochali sa a kochali… V epicentre toho všetkého, presne v strede, mali piešťanskí klubáci umiestnené svoje stanovisko – stolík s kreslami, nápojmi aj koláčmi, kde „prijímali svojich hostí“ a sledovali celé dianie.

Reklama

Tento rok si prišli na svoje aj deti a mládež do pätnásť rokov, pre ktorých Piešťanský fotoklub, každoročný organizátor celej akcie, vytvoril špeciálnu kategóriu a zavesil pre nich siete zvlášť.

[singlepic id=20216 w=320 h=240 float=left]Napriek tomu, že všelijakých fotoparkov je po Slovensku už ako maku (aj keď netreba zabudnúť na to, že piešťanský bol prvý!), o návštevníkov z iných fotoklubov nebola núdza. Galanta, dva trnavské fotokluby, Nové Zámky, a kopa fotografov z iných miest, ktorí nie sú organizovaní v žiadnom klube. Vystavujúcich sa za celý deň nazbieralo 69, fotiek bolo neúrekom, a návštevníkov toľko, že nestačilo niekoľko tisíc pripravených hodnotiacich štipcov! Niektorí si doniesli aj vlastné štipce na bielizeň, ktorými z recesie hlasovali, keď zistili, že tých s logom Park Foto je málo. Áno, do hodnotenia sa rátali aj tie.

Reklama

Niektorí prišli svoje fotky zavesiť, aby predviedli svoje umenie, niektorí len tak pre potešenie, iní kvôli potenciálnej výhre. Oficiálne poradie výhercov bolo nasledovné:

Kategória: mladiství do 15 rokov:

1. Arielle Fábianová (Piešťany) 73hl.

2. Simona Hanková (Piešťany) 67.hl

3. Dárius Sordel (Hexagon – Nové Zámky) 43hl.

Kategória dospelí:

1. Ján Galo (Piešťanský fotoklub) 368hl.

2. Martin Uhrin (Hexagon – Nové Zámky) 335hl.

3. Milan Marônek (Iris Trnava) 197hl.

Špeciálna kategória – fotografie ocenené Fedorom Nemcom:

Karol Križan (Iris Trnava), Márius Sordel (Hexagon Nové Zámky), Milan Marônek (Iris Trnava)

Ceny do súťaže venovali Megafoto.sk Bratislava, Martin Lukáč MINI-MAX Trenčín, Fotocolor Jaroslav Halás a Magna E.A. s.r.o. Piešťany, ktorým touto cestou srdečne ďakujeme!

Všetkým vystavujúcim, ale aj návštevníkom ďakujeme, že prišli, zavesili svoje naozaj krásne fotky a svojou milou prítomnosťou prispeli k vytvoreniu takej fantastickej nálady, aká v sobotu v piešťanskom parku vládla. Počasie sme, ako už tradične, objednali rok dopredu, a už teraz také isté zaobstarávame na budúci rok, takže sa opäť máme na čo tešiť.

[nggallery id=1107]

Text: Veronika Škultétyová Foto: Richard Hesko a Ivan Jurák

REKLAMA

Populárne články