Connect with us

Kultúra

Rockový koncert s atmosférou promenádneho

Published

on

Reklama

AC/DC.sk je nepochybne šikovná revivalová kapela. Hlas speváka Tibora Fizeka pripomína originál Briana Johnsona, rovnako ako sa gitarové sóla vynikajúceho showmana Mária Gajarského podobajú koncertným výkonom bratov Youngovcov. Na víkendovom koncerte v Piešťanoch bol bonusom mladý talent Rony Janeček, ktorý s kapelou odohral skladby Black Sabbath. Zostáva preto záhadou, prečo na ich vystúpenie v Hudobnom pavilóne prišlo tak málo ľudí.

[singlepic id=17456 w=320 h=240 float=right]V sobotu 6. augusta v mestskom parku hučala výkonná aparatúra, no pod pódiom poskakovalo iba zopár najvernejších fanúšikov. Ostatní diváci posedávali v hľadisku, tlieskali a sem tam si zaspievali, ale atmosféra mala od rockového koncertu, kde skáču davy ľudí, ďaleko.

Reklama

Napriek hudobnej kvalite AC/DC.sk sa tento rockový koncert podobal v hľadisku koncertu promenádnemu. V nedeľu popoludní hrala na tom istom mieste dychovka. V hľadisku bolo „vypredané“ a prevažne starší ľudia postávali aj na blízkom chodníku alebo hudbu počúvali z terasy Kursalonu, ale taktiež netancovali. Ideálne nedeľné popoludnie v Piešťanoch.

Prečo na koncert AC/DC.sk prišlo tak žalostne málo divákov? Zlyhala propagácia zo strany Mestského kultúrneho strediska, ktoré koncert organizovalo v rámci výstavy Socha piešťanských parkov? Alebo si Piešťanci užili kapelu týždeň predtým na Benátskej noci? Alebo boli všetci na Eláne v Novom Meste nad Váhom, prípadne na festivale v Červeníku? Alebo bol dôvod oveľa banálnejší – chýbal stánok s pivom?

Reklama

[singlepic id=17468 w=320 h=240 float=left] Rozpočet Mestského kultúrneho strediska (teda nás všetkých) stála dychovka orientačne asi jednu pätinu toho, čo slovenské AC/DC. A to už kapela, ktorá mala byť hviezdou 20. Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny, išla s cenou rapídne dolu, napriek tomu, že ponúkla predstavenie v podobnom rozsahu – so špeciálnym hosťom Ronym Janečkom i výkonnou aparatúrou.

Otázka znie, ako by mal vyzerať ideálny sobotný večer, počas ktorého sa zabavia aj mladšie ročníky? Ako to, že si ľudia radšej zaplatia za koncerty na letisku, a keď sa niečo deje v centre a zadarmo, tak neprídu? Je chyba v dramaturgii a výbere účinkujúcich? Je chyba v odbornosti organizátorov? Má vôbec význam niečo organizovať, keď i tak nakoniec všade v Piešťanoch počuť frázu o skapatom psovi? Na mestskom úrade už niekoľko mesiacov pripravujú analýzu fungovania piešťanských kultúrnych inštitúcií, ktorá by sa mala pred poslancov dostať na jeseň. Snáď sa v nej nájdu odpovede na tieto otázky.

[nggallery id=987]

Autor: Martin Palkovič

REKLAMA

 

Populárne články