Connect with us

Kultúra

Počas Anna bálu bude centrum plné krojov

Published

on

Reklama

Hneď dva krojované sprievody sa v centre Piešťan uskutočnia 24. júla. Folklórne súbory a kapely zo Slovácka a Slovenska podvečer odohrajú pozývacie koncerty. Samotný ANNA BÁL odštartuje o 19.00 v Kursalone.

[singlepic id=16591 w=320 h=240 float=left]„Toto podujatie nadväzuje na tradičné ANNA BÁLY usporadúvané organizáciou Slovenského zväzu žien v Piešťanoch v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch,“ vysvetlil organizátor Peter Veverka a dodal: „Po krojovanom sprievode mestom nasledovala ľudová veselica v hoteli Slovan. Bola to oslava obľúbeného svätého mena Anna, na ktorej sa prezentovali ľudové kroje piešťanského regiónu.“

Reklama

Prvý koncert v podaní slováckej kapely Horehronka z Bořetic a ženskej folklórnej skupiny Holeška z Prašníka začína v hudobnom pavilóne Harmony na Kúpeľnom ostrove o 17.00 h. O hodinu neskôr sa slávnostný krojovaný sprievod odoberie cez Kolonádový most do Kursalonu. Krojované skupiny z Drahoviec, Modrovej, Pobedima a Piešťan rozprúdia zábavu o 18.00 h na Winterovej ulici. Odtiaľ pôjde do Kursalonu druhý pozývací sprievod.

Na ANNA BÁLE budú vyhrávať dychovky Horenka (terasa) a Drahovčanka (veľká sála). Svojím spevom potešia všetkých hostí aj folklórne skupiny z Drahoviec, Modrovej, Piešťan a Pobedima.

Reklama

Text: TS

 

Populárne články