Connect with us

Kultúra

Piešťany vo fotografii – novú prezentačnú knihu historických záberov mesta predstavia verejnosti

Published

on

Reklama

Balneologické múzeum Imricha Wintera v Piešťanoch vydalo novú reprezentačnej knihy o Piešťanoch – Piešťany vo fotografii / od záveru monarchie po zánik I. Československej republiky. Jej slávnostné predstavenie verejnosti sa uskutoční vo štvrtok 14. februára o 16:30 h v Kultúrnospoločenskom centre Fontána.

Reklama

Kniha so 650 historickými fotografiami prináša obraz Piešťan – mesta i kúpeľov v historicky veľmi zaujímavom období – od konca 19. storočia, záverečných desaťročí existencie monarchie, až po zánik I. Československej republiky. Tento projekt bol podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia.

„V publikácii sme sa rozhodli priniesť reprezentatívny výber viac ako 600 historických fotografií Piešťan a poskytnúť prostredníctvom nich čo najkomplexnejší obraz o zmenách, ktoré sa v Piešťanoch udiali. Sústredili sme sa i na originalitu, vyberali sme fotografie, ktoré boli doteraz len málo, alebo neboli vôbec publikované. Publikácia bola vydaná v slovensko – anglickom verzii,“ približuje riaditeľ múzea Vladimír Krupa.

Reklama

Kniha hoci oficiálne bude predstavená až zajtra, je  už v predaji v hlavnej expozícii múzea v budove Kúpeľnej dvorany (Kursalonu).

-inf- Foto: Balneologické múzeum Imricha Wintera

Populárne články