Connect with us

Kultúra

Na Červeníku zlomia rockerom srdcia Hot Chocolate a Chris Norman

Published

on

Reklama

Festival pre všetky generácie, tradícia skĺbená s nóvom a šmrncom. Aj týmito sloganmi propagujú organizátori Červeníckych slávností už 46. ročník tohto podujatia (5.-7.8.2011) . Dramaturgia hudobného programu je však najviac zameraná na tvrdšiu gitarovú hudbu. Výnimkami sú hlavné hviezdy. Romantický Chris Norman a popoví Hot Chocolate určite ponúknu staré osvedčené hity, ale či sa budú páčiť aj fanúšikom Konfliktu a Polemiku je otázne.

Výnimkou v prevažne gitarovom programe je kapela Amphibios zo Žiliny. Ich elektronická hudba bude nepochybne na Červeníku osviežením. Vítazi Radio head music awards v roku 2008 nahrali vlani nový album Distorted Reality, z ktorého určite zahrajú najznámejšie kúsky, napríklad Chains.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=vep1OtRnSzE,[/youtube]

Po ich vystúpení na štadióne v Červeníku sa už program bude niesť v znamení punku, rocku a ska. Zahrajú Downhill, HT, Smola a hruška a Polemik. Priekopníci žánru ska na Slovensku budú predskakovať hlavným hviezdam večera, britskej pop kapele Hot Chocolate. Je to dodnes jediná formácia, ktorá v 70. rokoch bodovala každý rok v UK Charts. V hitparádach mali spolu až 27 singlov a medzi albumami najviac zabodovala ich kompilácia The Very Best Of Hot Chocolate vydaná v roku 1987.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=C61olIkvoks[/youtube]

Sobotné popoludnie bude na Červeníku kompletne rockové. Z kapiel, ktoré vystúpia, treba určite zmieniť projekt známeho slovenského hudobníka Mariána Greksu s názvom Grexabat. V tejto psycho hardrockovej formácii s ním hrajú členovia skupiny Indigo Petra Nagya.

Tvrdé gitary však potom vystrieda etno hudba v podaní Družiny. Fujara a píšťaly v ich podaní však majú charakteristickú úpravu, ani zďaleka to nie je bežný slovenský folklór. Družinu treba jednoducho počuť na vlastné uši.

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=jws58fpVMz8[/youtube]

Potom sa opäť na pódium vráti punk v podaní domácej legendy – kapely Konflikt. Nasledovať bude opäť oveľa jemnejší Chris Norman. Líder skupiny Smokie určite ponúkne aj ich megahit Living next door to Alice. Spevák sa na sólovú dráhu vydal už v roku 1985 a sám oslávil tiež niekoľko úspechov. Jeho najznámejšiu skladbu Midnight Lady mu napísal Dieter Bohlen z Modern Talking.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PvCt1M7E1Us[/youtube]

 

 

Populárne články