Connect with us

Aktuality

Krojovaný Anna bál odohnal mračná

Published

on

Reklama

Obnoviť tradíciu Anna bálov v Piešťanoch sa rozhodol Peter Veverka, ktorý 24. júla zorganizoval už tretí ročník tohto podujatia. Podvečer vyhrávali na Kúpeľnom ostrove a na pešej zóne dychovky a vyspevovali ľudové súbory, aby ľudí prilákali do Kursalonu, kde zábava pokračovala až do noci.

[singlepic id=16873 w=320 h=240 float=left]„Tradíciu som sa rozhodol obnoviť preto, lebo som mal na Anna bále jeden pekný rodinný zážitok. Keď som ako muzikant hrával na Anna báloch so Zorničkou ešte v Slovane, mal som česť privítať tam aj mojich rodičov. Keď už tradícia týchto podujatí ustala, pri príležitosti stého narodenia mojej mamičky som si oživil tú spomienku a začal som organizovať toto podujatie,“ povedal krátko po oficiálnom otvorení bálu v Kursalone Peter Veverka. Zároveň chcel nadviazať na Anna bály, ktoré v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch usporadúval Slovenský zväz žien.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=NnLlZpDN0GI[/youtube]

[singlepic id=16881 w=320 h=240 float=right]Jeho pozvanie prijali folklórne skupiny z regiónu (Drahovce, Modrová, Piešťany a Pobedim) aj dychovky Drahovčanka a Horenka z jeho rodného kraja – z Moravy. Tento ročník sa organizátorovi páčil zo všetkých najviac, najmä preto, že sa „… tónmi muziky podarilo odohnať mračná,“ a cítil dosť veľký záujem obyvateľov Piešťan aj kúpeľných hostí. Podľa neho je to preto, lebo sa podarilo pripraviť pozývacie koncerty v hudobnom pavilóne Harmony aj na Winterovej ulici. „Myslím si, že je dobré, ak mesto žije okrem veľkých festivalov aj ľudovou zábavou,“ povedal na záver Peter Veverka.

Reklama

[nggallery id=947]

Autor: Martin Palkovič

Populárne články