Connect with us

Kultúra

Hviezdou Červeníku bude Chris Norman

Published

on

Reklama

Spoluzakladateľ anglickej glam-rockovej skupiny SMOKIE Chris je tohtoročným headlinerom festivalu ČERVENÍK. V dňoch 5. až 7. augusta oslávi festival 46 rokov!

[singlepic id=16322 w=320 h=240 float=left]Na festival ČERVENÍK zavíta spevák s nezameniteľným hlasom spoločne so svojou doprovodnou skupinou. Organizátor festivalu Dušan Drobný: “Myslím, že Chris Norman je presne ten typ interpreta, ktorý si publikum v Červeníku zaslúži ako odmenu za roky vynikajúcej atmosféry, ktorá sprevádza tento festival. Nespočetné množstvo hitov v podaní človeka, ktorý bol a navždy zostane najznámejším spevákom legendárnych SMOKIE – na to sa už tri mesiace vopred teším aj ja…”

Reklama

Chris Norman sa do povedomia fanúšikov prvýkrát zapísal so skupinou SMOKIE megahitom „Living next door to Alice“. Každý poznal a miloval aj skladby “Oh, Carol”, “Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me”, “If You Think You Know How To Love Me”, “I’ll Meet You At Midnight”, “Needles & Pins” a mnoho ďalších…

Napriek tomu v roku 1985 Chris Norman z kapely odišiel a vydal sa na sólovú dráhu. Ďalšie úspechy si získal piesňami “Some Hearts Are Diamonds”, duetom so Suzie Quatro “Stumblin‘ In”, ale hlavne megahitom “Midnight Lady”, ktorý pre neho napísal Dieter Bohlen v tom čase pôsobiaci v Modern Talking.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PvCt1M7E1Us[/youtube]

Festival ČERVENÍK privíta tento rok aj britskú popovú skupinu HOT CHOCOLATE, ktorú v roku 1969 založil Errol Brown a ktorá si zahrala dokonca aj na kráľovskej svadobnej párty princa Charlesa a princeznej Diany.

Skupina začala svoju kariéru reggae verziou skladby Johna Lennona „Give Peace A Chance“, ktorá ich zároveň priviedla k tomu istému vydavateľovi ako slávni The Beatles. V roku 1987 zo skupiny odišiel spevák Errol Brown, čo však neznamenalo koniec ich kariéry – práve naopak. Dodnes koncertujú po celom svete a prinášajú radosť miliónom fanúšikov.

Hot Chocolate boli v sedemdesiatych rokoch a dodnes zostali jedinou skupinou na svete, ktorá bodovala každý rok v UK Charts. Okrem nich sa tento kúsok podaril iba Elvisovi Presleymu a Diane Ross.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PUN5DQiUDVY[/youtube]

Festival sa aj tento rok uskutoční na futbalovom štadióne. Už vlani totiž miestny amfiteáter kapacitne nestačil. Okrem headlinera zatiaľ organizátor zverejnil domácich zástupcov v podobe skupín Desmod, Horkýže Slíže, Polemic, Smola a hrušky, Družina, Grexabat , HT, Konflikt a Downhill.

Zdroj: Tlačová správa a www.festivalcervenik.sk

Populárne články