Connect with us

Kultúra

Festival Pohoda presunuli, Grape má malú nádej

Published

on

Reklama

Návštevníci festivalu Pohoda sa na trenčianskom letisku stretnú až v júli 2021. Organizátori festivalu Grape následne informovali, že prípravy zatiaľ prebiehajú bez zmien. Definitívne rozhodnutie oznámia do konca mája.

„Presun Pohody na rok 2021 považujeme po konzultáciách so špičkovými epidemiologičkami za nevyhnutný. Veríme, že opatrenia sa budú čoskoro zmierňovať, určite sa ale nebudú týkať udalostí s vysokou návštevnosťou, akou je náš festival. Sme v kontakte s kolegami zo zahraničia, podobný vývoj sa dá očakávať aj v iných krajinách,“ uvádza festivalový tím v tlačovej správe.

Reklama

Viacerí interpreti z tohto ročníka potvrdili, že na trenčianske letisko prídu o rok. Sú mezi nimi The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Archive, black midi, Shame, Kokoroko, Marina Satti & Fonés, Black Country a ďalší.

Grape by sa mal v auguste konať na piešťanskom letisku posledný raz. „My samozrejme celú situáciu okolo pandémie sledujeme a konzultujeme aj s ďalšími festivalmi v Európe. Tá nie je dobrá, ale vzhľadom k tomu, že nikto teraz netuší, čo bude v auguste, stále živíme malú nádej,“ oznámili usporiadatelia.

Reklama

Prípravy 11. ročníka festivalu Grape pokračujú. „Čas na konečný verdikt máme minimálne do konca mája, ale o všetkom aj tak pravdepodobne rozhodne vláda a krízový štáb, takže to nemáme vo vlastných rukách,“ dodali organizátori.

Grape sa mal v auguste s piešťanským letiskom rozlúčiť. Medzi interpretmi, ktorých mená boli doteraz zverejnené sú napríklad Foals, Daughter a Nothing But Thieves.

Zdroj: Tlačová správa – Pohoda / Grape

Populárne články