Connect with us

Kultúra

Centrum Piešťan zaplnia pouliční umelci

Published

on

Reklama

Druhý ročník Piešťany Street Art Festivalu, čiže Dňa pouličného umenia v centre Piešťan, sa blíži. Námestie Slobody, Kolonádový most a pešia zóna bude v sobotu 5. augusta patriť pouličným umelcom.

Vypočuť si budete môcť zoskupenia a interpretov ako Juju Planet Dub, Groove Inferno, Druhá edícia, Jazzero, Duba a Buka, Noel McCarthy & Happy Boys, Graeme Mark Donaldson, Luke Mizmor, Romanika, Standard & Komrades, Hanzík, Ján Hurtík & BUFET, Tomáš Gregor, Mustage.

Reklama

Vrámci sprievodných aktivít sa budú tvoriť graffiti na starom plote okolo hotela Slovan, svoje umenie vám predvedú tiež Veronika Art (maľovanie obrazov), Andrea Crea (pouličné farebné čarovanie na plátno, maľovanie na tvár a čarovná zmenáreň pre deti), Jan Apolons Ilefskij (ohýbanie rôzneho druhu železa, ukážky na fakírskej podložke).  After-party sa uskutoční v klube ŽiWell.

Pouličné umenie, tzv. busking sú rôzne formy umenia od hudby cez maľovanie, živé sochy alebo artistov zvyčajne spojené s dobrovoľným príspevkom od okoloidúcich. Genius loci mesta a kozmopolitná atmosféra robia Piešťany ideálnym mestom pre pouličné umenie.

Reklama

Piešťany Street Art Festival je zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa line-up festivalu presúva do klubu ŽiWell, Winterova 3, Piešťany. Zmena programu vyhradená.

Zdroj: Piešťany Street Art Festival

Populárne články