Connect with us

Kultúra

Knižnica sa zatúla na Piešťany Street ART Festival

Túlavá knižnica prinesie v piatok 4. a v sobotu 5. augusta podujatia priamo do centra Piešťan. Na potulkách kúpeľným mestom tak budete môcť stretnúť divadielko, tvorivé dielne, ale aj výstavy. Podujatia sú súčasťou Piešťany Street ART Festivalu 2023.

Published

on

Reklama

PIATOK

V piatok 4. augusta o 9.30 h vezmite deti do Piešťanského informačného centra. Uskutoční sa tam prezentácia knihy Diany Mašlejovej s názvom Stratený zajko na Islande. Podujatie je spojené s literárno-výtvarným workshopom.

Tvoriť budú deti aj o 11.00 h, a to rovnako v priestoroch Piešťanského informačného centra na Pribinovej ulici. Tentoraz však budú témou workshopu zaujímavosti Piešťan, pričom podujatie nesie názov Loďky na Váhu.

Reklama

Do tretice sa kreatívne deti stretnú v Piešťanskom informačnom centre o 15.00 h, kde budú opäť tvoriť diela s piešťanskou tematikou.

V tomto čase si na svoje prídu aj dospelí – pripravená je výstava významného ukrajinského karikaturistu Vladimira Kazanevského.

Reklama

Dospelí návštevníci môžu v piatok 4. augusta zavítať aj do záhrady hotela Thermia Palace. O 20.00 h sa tam začína podujatie Byť ženou je úžasné (v každom veku). Úspešná moderátorka a spisovateľka Emma Tekelyová porozpráva o pozitívnom prístupe k životu, zdraviu, kráse, veku, aj o svojej najnovšej knižke. Spolu s ňou zavíta do Piešťan jej dcéra Ema – spoluautorka kníh receptov, od ktorých sa chudne. Hosťom podujatia bude aj módna fotografka Jena Šimková. Večerom bude sprevádzať režisérka Adriana Totiková. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v interiéri hotela Thermia Palace.

 SOBOTA

V sobotu 5. augusta o 10.15 h sa Mestská knižnica mesta Piešťany zatúla do Sadu A. Kmeťa. Autorskú bábkovú inscenáciu Divadla Fí s názvom Jašter Jeseter si rodiny s deťmi užijú v blízkosti Vily Astória. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie uskutoční v Piešťanskom informačnom centre na Pribinovej ulici. Na Kolonádovom moste sa od 11.00 h budete môcť zadívať na knižné ilustrácie Adely Režnej. Taktiež bude pre vás pripravený Túlavý antikvariát a výstava kníh. Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

TS

Populárne články