Connect with us

Kultúra

Aj v Piešťanoch sa bude čítať na rôznych miestach – Noc literatúry už v stredu

Published

on

Reklama

V stredu 22. mája sa v Piešťanoch uskutoční druhý ročník putovania za literatúrou – Noc literatúry. Podujatie začína o 18:00 h a v polhodinových intervaloch sa bude čítať na piatich miestach.

Prvým miestom je Hotel Granit Piešťany, kde bude čítať Magdaléna Cebecauerová z knihy Mariateresy di Lascia Cesta tieňmi.  Druhým je  reštaurácia LaMusica. Z  knihy Martina Pollacka Smrť v bunkri tu bude čítať Michal Nikodem.  V Zuckmann Ville úryvok z  knihy Pauliny Wilk Poznávacie znamenia prečíta Iveta Penthorová. Štvrtým miestom, kde bude čítať Emma Vičanová je Jazyková škola Skypers. Vypočuť si budete môcť úryvok z knihy Daniela Majlinga Ruzká klasika. Piatym miestom je Kultúrne a komunitné centrum Žiwell v Kursalone. Čítať bude Rudi Rus z knihy Davida Machada Priemerný index šťastia. 

Reklama

Číta sa o 18.00, 18.30, 19.00, 19.30 a 20.00 h. Čítanie trvá okolo 15 minút, zvyšný čas je určený na presun na ďalšie stanovište.  Na každom stanovišti budú k dispozícii vytlačené bulletiny s mapkou a podrobnými informáciami o čase, miestach a knihách. Trasu si môžete naplánovať sami a stihnúť prejsť cez všetky miesta.

Bulletiny obsahujú súťažný ústrižok: vyplňte ho a odovzdajte na ľubovoľnom stanovišti našim zlatým pomocníkom – gymnazistom. V hre je kôpka kníh a postup do žrebovania o celoslovenskú hlavnú cenu. Losuje sa na afterpárty v Žiwelli o 21.00 h.

Reklama

Zdroj: Noc literatúry Piešťany 

Populárne články