Connect with us

Kultúra

Noc literatúry dnes večer pokračuje v Arte

Noc literatúry dnes večer pokračuje v Arte ďalšími aktivitami. Včera si návštevníci mohli užiť workshop písania drámy a taktiež diskusiu s Petrom Michalíkom z knižného vydavateľstva Monokel o tom, ako vzniká kniha a čo všetko je za tým.

Published

on

Reklama

Streda / 21.9.
📖 16:45 v ateliéri voľnej tvorby:
Workshop písania japonskej poézie Haiku. Prevedie vás ním básnik Matúš Nižňanský, ktorý získal za svoju tvorbu niekoľko ocenení. Haiku sa začal venovať počas vysokoškolského štúdia, desiatky z nich uverejnil v japonských, talianskych, anglických a amerických e-zinoch. Počas workshopu sa naučíte, ako tvoriť haiku.
Prihlasovanie: emmka77@gmail.com

📖 18:00 v event space:
Diskusia s autorkou kníh Soňou Uríkovou. Soňa Uriková sa narodila v Považskej Bystrici, vyštudovala scenáristiku a dramaturgiu na VŠMU. V roku 2015 jej vyšla debutová zbierka poviedok Živé ploty, v 2020 kniha pre deti Jašo na jarmoku. Tento rok bola vydaná kniha Dôvod na radosť, v ktorej sú deti, ženy, dievčatá, matky aj staré mamy hrdinkami krátkych poviedok. Viac o svojom živote, tvorbe a kreatívnom písaní nám porozpráva v stredu o 18.00 v ARTE. / Moderuje: Emma Vičanová

Reklama

📖 19:00 v rôznych zákutiach ARTY:
Čítanie knižných ukážok
Čítania ukážok európskych kníh prebiehajú naraz v rôznych zákutiach ARTY v 20 minútových intervaloch (15 min čítanie, 5 min presun). Prevedú vás nimi ľudia z ARTY a Piešťan.
Katarína Bábska Malíková číta:
Barbora Hrínová: Jednorožce
Kata Sedlak číta:
Silvia Avalone: Priateľstvo
Ján Droždiak číta:
Serhij Žadan: Internát
Milina Svítková číta:
Saša Stanišič: Odkiaľ si
Ivana Papcunová číta:
Daniel Hradecký: Tři kapitoly
Elena Seitlerová číta:
Djaimilia Pereira de Almeida: Luanda, Lisabon, Raj
Katka Gregušová číta:
Olga Tokarczuk: Cez kosti mŕtvych pluh svoj veď

Vstup na celé podujatie je zdarma.

Reklama

TS Arta

Populárne články