Connect with us

Kultúra

Achnaton z New Yorku už dnes v Dome umenia

Published

on

Reklama

Príbeh revolučného egyptského faraóna, ktorý sa usiloval zmeniť život svojho ľudu pomocou nového náboženstva a namiesto uctievania starých bohov presadzoval uctievanie jediného božstva môžete vidieť v Dom umenia Piešťany už dnes v sobotu 23. novembra. Nenechajte si ujsť priamy prenos z Metropolitnej opery New York v najväčšom jednosálovom kine na Slovensku.

Do Metropolitnej opery sa vracia Phelim McDermott s novou inscenáciou Glassovho Achnatona. Diriguje Karen Kamensek, ktorá v Metropolitnej opere debutuje. Hlavnú úlohu egyptského faraóna stvárni Anthony Roth Costanzo. Jeho ženu Nefertiti spieva mezzosopranistka J’Nai Bridges a kráľovnú Teju, faraónovu matku, stvárni Dísella Lárusdóttir. Na vizuálnom stvárnení inscenácie sa zúčastňuje aj žonglérska skupina Gandini Juggling, jej pohybová choreografia jej dokonale zladená s orchestrom.

Reklama

Philip Glass : ACHNATON

sobota 23. 11. 2019 o 18.55 hod.
                         

PREMIÉRA V MET/PO PRVÝ RAZ V HD KVALITE

Reklama

Dirigent: Karen Kamensek
Réžia: Phelim McDermott
Scéna: Tom Pye
Kostýmy: Kevin Pollard
Svetelný dizajn: Bruno Poet
Choreografia: Sean Gandini

Obsadenie:
Dísella Lárusdóttir (Kráľovná Teja), J’Nai Bridges (Nefertiti), Anthony Roth Costanzo (Achnaton), Aaron Blake (Veľkňaz boha Amona), Will Liverman (Horemheb), Richard Bernstein (Aje), Zachary James (Amenhotep)

 

Priamy prenos z Metropolitnej opery v New Yorku – 236 minút / 2 prestávky
Titulky/dabing: v pôvodnom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami

PR

Populárne články