Connect with us

Kultúra

Ľudové hudobné nástroje zo zbierky K. Duffeka vystavia v Podjavorinskom múzeu

Published

on

Reklama

Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom a Slovenské národné múzeum – Hudobné múzeum pozývajú na výstavu ľudových hudobných nástrojov zo zbierok Kornela Duffeka. Výstava je pre verejnosť prístupná od 14.11.2019 do 8.2.2020 v Podjavorinskom múzeu v Novom Meste nad Váhom. Vernisáž k výstave sa uskutoční 14.11.2019 o 17:00 hod.

Reklama

Podobná výstava sa uskutočnila vlani v Piešťanoch pri príležitosti nedožitých 80-tych narodenín zberateľa, pedagóga, spisovateľa, či ornitológa Kornela Duffeka.

Kornel Duffek pochádzal z Galanty, kde sa narodil v roku 1938. Po ukončení štúdií na Štátnom konzervatóriu v Bratislave sa naplno zapojil do kultúrno-spoločenského diania v Piešťanoch. Pôsobil ako kultúrny pracovník, hudobný pedagóg, zberateľ, ale bol aj spoluautorom viacerých publikácií i propagačných materiálov a zanietený ochranca prírody.

Reklama

Za svoje aktivity si vyslúžil ocenenia Cena primátora mesta Piešťany, Cena mesta Piešťany a Pamätnú medailu predsedu Trnavského samosprávneho kraja. Zomrel vo veku nedožitých 80 rokov 26. januára 2018 v Trnave. 

-red- Zdroj: Podjavorinské múzeum

Populárne články