Connect with us

Kultúra

V Dome umenia vás čaká bohatá predvianočná nádielka podujatí

Published

on

Reklama

Dom umenia Piešťany pripravil pre priaznivcov kultúry na predvianočné obdobie bohatý program. Hneď v prvom týždni si môžete dopriať Adventný koncert, filmové predstavenie i koncert Cigánskych diablov.

Adventný koncert v podaní Speváckeho zboru Lúčnica pod vedením Eleny Matušovej a Slovenského komorného orchestra pod taktovkou dirigenta Walteara Attanasiho prinesie hudobné umenie na najvyššej úrovni. Dáva tiež priestor aj duchovnu a to nielen obohatením o oratoriálne árie, ale tiež o hovorené slovo s duchovnou náplňou. V programe sa predstaví Slávka Zámečníková, vychádzajúca sopranistická hviezda a Štefan Bučko ako recitátor. Koncert sa uskutoční v stredu 4. 12. o 19.00 h.

Reklama

Vo štvrtok 5. 12. o 18.00 si môžete v Dome umenia pozrieť  vianočnú romantickú komédiu ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK zo zimného prostredia Vysokých Tatier. Účinkujú v nej známi herci ako Táňa Pauhofová, Emília Vášáryová, Gabriela Marcinková, Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Anna Kadeřávková a ďalší.

V piatok 6. 12. o 17.00 h si prídu na svoje deti, ktoré si môžu užiť  dlho očakávané pokračovanie úspešnej animovanej komédie Štúdia Disney ĽADOVÉ KRÁĽOVSTVO 2.

Reklama

Jedinečná skupina CIGÁNSKI DIABLI navštívi Dom Umenia v sobotu 7. 12. o 19.00 h. Ich Vianočné koncertné turné je pokračovaním slávnostného koncertu na Bratislavskom hrade, kde krstili svoje nové CD “Kone”.

Počas kultúrnych podujatí, ale i mimo nich si v Dome umenia môžete pozrieť tiež viaceré výstavy. Od štvrtka 5. decembra až do februára bude prístupná prezentácia Trnavská paleta 2019. Ide o 51. ročník regionálnej tvorivej súťaže a výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby. Vernisáž je naplánovaná na  5. 12. o 17.00 h.

V rámci stálej expozície sa Mini Galérii na prízemí Domu umenia prezentujú svojimi obrazmi českí autori žijúci na Slovensku. Vo foyer na druhom poschodí možete viesť maľby akademického maliara Jozefa Bubáka, ktorého výstava nesie názov SYMFÓNIA O ČLOVEKU. Výstavy sú otvorené utorok – piatok: 14.oo – 17.oo h a sobota – nedeľa: 14.oo – 18.oo h.

Viac informácií nájde na webstránke Domu umenia v sekcii program.

PR

 

 

Populárne články