Connect with us

Šport

Futbal: V derby PFK Piešťany OŠK Moravany zvíťazili hráči Venuše

Published

on

Reklama

V stredu 1. novembra na piešťanskom futbalovom štadióne dohrávali odložené derby medzi domácim PFK Piešťany a ŠOK Moravany nad Váhom. Pred päťsto divákmi zviedli prvý tím tabuľky VII. ligy s druhým, vyrovnaný súboj s lepším koncom pre Moravancov, ktorý tak prerušili dlhotrvajúcu sériu PFK bez prehry.

Reklama

Stretnutie začalo trochu nervózne, keď si v prvej štvrťhodine oba tímy namiesto gólov pripísali na svoje kontá žlté karty.  V 13-tej minúte sa jedna ušla Petrovi Strniskovi z Moravian a o dve minúty aj domácemu Cyrilovi Stachurovi. Potom sa však diváci dočkali i gólov. V 21. minúte skóroval z penalty Jozef Glosa a PFK sa ujalo vedenia. Ešte pred prestávkou sa hosťom podarilo vyrovnať. Úspešným strelcom bol hosťujúci Juraj Jánošík. Prvý polčas skončil týmto nerozhodným skóre 1:1.

Do druhého lepšie vstúpili Moravanci. Už v 47. minúte sa presadil Michal Mišenšík. Ten istý hráč pridal o deväť minút ďalší gól a hostia viedli už 3:1. O tri minúty však znížil domáci Adam Kusý na rozdiel jedného gólu. Piešťancom sa však nepodarilo vyrovnať, naopak hostia gólom z kopačky Ľuboša Mikloviča zvýšili na 4:2. Domáci sa ešte raz dostali do kontaktu keď v 86-tej minúte znížil na 3:4 druhým gólom v dueli Gloss. Posledné slovo však mali hostia. V 89-tej minúte pridal rovnako druhý gól Ľuboš Miklovič a uzavrel na konečných 3:5 z pohľadu domáceho PFK.

Reklama

Najbližšie čaká na Piešťancov ďalší domáci duel v sobotu 4. novembra, keď privítajú OŠK Dubovany.

-th-

Populárne články