Connect with us

Novinky

Veslovanie: VK Sĺňava Piešťany zbieral medaily na 34. ročníku regaty O pohár SNP

Published

on

Reklama

Uplynulý víkend sa v Piešťanoch uskutočnil už 34. ročník medzinárodnej veslárskej regaty O pohár SNP. Prihlásených bolo viac ako 420 lodí zo Slovenska, Česka, Maďarska, Rakúska, ale aj Francúzska. V rámci domácej regaty sa v disciplínach skif a dvojskif rozdávali medaily aj v Majstrovstvách Slovenskej republiky. Domáci klub VK Sĺňava Piešťany v celkovom hodnotení klubov nedal konkurencii šancu, keď sa mu podarilo vyhrať v konkurencii 20 veslárskych klubov. Naším pretekárom sa darilo vo všetkých vekových kategóriách.

Lodenica máj 2016 (27 of 30)

Reklama

V najmladšej kategórií, mladších žiakov, získal Matej Ďuriš na skife striebornú medailu, rovnako si počínal v dvojskife spolu s oddielovým kolegom Augustínom Petruškom. Do tretice pridali striebornú medailu v tejto kategórií na dvojskife Henrieta Králiková s Natáliou Banásovou. V starších žiakoch sme zaznamenali 2 bronzové umiestnenia, o ktoré sa postaral Timotej Miština. Na skife prišiel do cieľa na 3. mieste, rovnako skončil na dvojskife so Samuelom Banásom.

V dorasteneckej kategórii nám pripadli 3 strieborné medaily, o ktoré sa postarali: Viktória Zruttová na skife, Pavol Taraba s Martinom Spanakisom na dvojskife. Poslednú striebornú medailu v tejto kategórii zaznamenala párová štvorveslica dorastencov v zložení Pavol Taraba, Martin Spanakis, Filip Huba a Matúš Drlička.

Reklama

SAM_1392

Mužskú kategóriu ovládol domáci Maroš Sloboda, keď zvíťazil vo všetkých disciplínach, v ktorých nastúpil. V mužskom skife skončil za Slobodom na druhom mieste ďalší domáci pretekár Matúš Vančo. Sloboda spolu s pretekárom z VK Šintavy zaznamenal druhé víťazstvo na týchto pretekoch v dvojskife. Spomínaná dvojica doplnená Matúšom Vančom a Matejom Šmídom vyhrala tiež párovú štvorveslicu. Posledné zlato v mužskej kategórii získali na osemveslici Vančo so Šmídom doplnení kolegami z SVK Bratislava.
Vo veteránskej kategórii zvíťazili na dvojskife Erika Jurgová s Adrianou Piknovou, Piknová si na skife pripísala 2. miesto. Bronz zaznamenal na dvojskife Marián Klčo s pretekárom z SVK Bratislava.

SAM_1374

Špeciálnou kategóriou boli rodinné a mixované dvojskify. V kategórii 2xRodina medzi manželskými pármi zvíťazili Erika Jurgová s Braňom Jurgom, druhí skončili Adriana Piknová s Máriom Žampachom. Vičanové získali zlato v kategórii rodič+potomok, Erika Jurgová so synom Viktorom skončili tretí. Medzi súrodencami obsadili tretie miesto Samuel Banás so sestrou Natáliou. V mixe dorastencov vyhrali Pavol Taraba s Viktóriou Zruttovou, Martin Spanakis s Ninou Masarykovou skončili tretí. Posledné medaily pre Piešťancov pridali vo veteránskom mixe Marián Klčo s Erikou Jurgovou (striebro) a Eduard Drlička s Adrianou Piknovou (bronz).

SAM_1351Lodenica máj 2016 (28 of 30)Lodenica máj 2016 (15 of 30)SAM_1292Lodenica máj 2016 (20 of 30)Lodenica máj 2016 (25 of 30)Lodenica máj 2016 (10 of 30)Lodenica máj 2016 (13 of 30)Lodenica máj 2016 (14 of 30)Lodenica máj 2016 (9 of 30)Lodenica máj 2016 (1 of 30)

-Autor článku: Matúš Vančo/Autor foto: VK Sĺňava Piešťany-

Populárne články