Connect with us

Šport

„Verím, že zranení bude čo najmenej,“ vraví nový fyzioterapeut Čajok Michal Nagaj

Published

on

Reklama

Realizačný tím Piešťanských Čajok sa rozšíril o ďalšieho člena. Stal sa ním nový tímový fyzioterapeut Michal Nagaj, ktorý nedávno ukončil štúdium fyzioterapie Slovenskej zdravotníckej univerzite v Banskej Bystrici. Nový fyzioterapeut sa už bol s prostredím v Piešťanoch zoznámiť v závere prvej časti letnej prípravy a jeho dojmy z nového pôsobiska sú zatiaľ veľmi pozitívne. Viac o sebe prezradil úvodnom rozhovore pre klubový web.

Čím ťa oslovila ponuka Piešťanských Čajok stať sa fyzioterapeutom a ďalším členom realizačného tímu?

Rozhodol som sa z dvoch dôvodov. Prvým bolo stretnutie s majiteľom a realizačným tímom, kde ma veľmi oslovili typom ich komunikácie. Takisto tu vidím veľký potenciál pre rozvoj mojich schopností v obore športovej fyzioterapie.

Reklama

Aké máš s oblasťou fyzioterapie doterajšie skúsenosti?

Pravé som vyštudoval bakalársky stupeň, preto si nedovolím tvrdiť, aké sú moje skúsenosti, Čo však môžem povedať je, že sa ukážu v budúcnosti. Budem na sebe tvrdo pracovať, zlepšovať sa, vzdelávať sa a pevne verím, že moja práca bude prospešná pre tím.

Reklama

Môžeš nám prezradiť, prečo si sa dal na dráhu fyzioterapeuta a čím Ťa táto profesia zaujala, že si si ju vybral ako svoje povolanie?

Vždy som túžil byt profesionálnym športovcom a venoval som sa futbalu. Moja kariéra však nebola natoľko úspešná, aby som sa ním stal. Veľmi ma lákalo zostať pracovať pri športe a tak som hľadal inú alternatívu. Vyskúšal som teda cestu fyzioterapie, vyštudoval som a teraz sa to budem snažiť preniesť do praxe.

Je pre teba výhodou, že ako bývalý športovec vieš, ako to v športovom kolektíve funguje a s akými zraneniami športovci často zápasia?

Určitá výhoda to je, že si približne viem predstaviť, ako to v tele športovca asi vyzerá, no v konečnom dôsledku je človek a príčina zranenia vždy iná a odlišná. Z dôvodu toho, že ma vždy zaujímalo, aká je tá príčina som úspešne absolvoval inovatívny kurz MFK Metóda – informatika vo fyzioterapii v Prahe. Piešťanské Čajky sa teda stanu vôbec prvým klubom na Slovensku, ktorý využíva tuto pomôcku k získaniu informácii o aktuálnom zdravotnom stave hráčok.

V závere prvej časti letnej prípravy si už bol v Piešťanoch na pár dní. Absolvoval si rozhovory s hráčkami i spoznával prostredie. Aké sú zatiaľ Tvoje prvé dojmy?

Moje dojmy sú veľmi pozitívne. To zázemie a prostredie, ktoré tu je k dispozícii, je fakt na profesionálnej úrovni. Za tých pár dni som absolvoval rozhovory, zatiaľ len s polovicou tímu, kde sme si načrtli, ako by to približne malo fungovať. Dúfam, že to pôjde hladko aj s ďalšími hráčkami a vznikne z toho super spolupráca.

Máš už po prvých dňoch v Piešťanoch predstavu, čo hráčky najviac trápi a na čom s nimi bude treba promptne pracovať?

Určitú predstavu, mám. Ako som spomínal, každé telo je jedinečné, a jednoducho moje predstavy môžu byť, aké chcú. Pravdu sa dozviem, až potom, ako ich sám otestujem a uvidím ich stav pomocou aplikácie MFK System.

Čajky trápili v minulej sezóne časté zranenia. Bude tvojou úlohou eliminovať práve tieto zdravotné problémy u hráčok, ktoré potom chýbajú trénerovi v tréningoch i zápasoch?

Áno počul som, že ich trápilo množstvo zranení. Verím však, že s pomocou mňa a aplikácie MFK Systém ich bude tuto sezónu, čo najmenej a udržíme, respektíve zveľadíme zdravotný stav každej z hráčok.

Na čo sa budeš snažiť najviac dbať a ako si predstavuješ svoju činnosť pri tíme?

Mojim skromným cieľom je stať sa platným členom realizačného týmu a predĺženou rukou trénera v oblasti zdravotného stavu hráčok. Určite budem dbať hlavne na komunikáciu a otvorenosť, to je pre mňa tiež veľmi dôležité.

Spomínal si, že si v minulosti hrával futbal. Čo tvoj vzťah k basketbalu? Zaujímal Ťa sa predtým aj o tento šport a poznal si aj tím Piešťanských Čajok?

Priznám sa, že doteraz som nesledoval basketbal tak podrobne, no odvtedy ako prišla ponuka pracovať pri ňom, ho sledujem neustále a samozrejme najviac Piešťanské Čajky.

-Piešťanské Čajky-

Populárne články