Connect with us

Šport

Plávanie: Sára Niepelová vyplávala 6 titulov majsterky Slovenska a spolu 10 medailí

Published

on

Reklama

V termíne 16. až 18. decembra 2016 sa v Čilistove uskutočnili zimné majstrovstvá Slovenska v plávaní seniorov a juniorov. Zúčastnilo sa ich aj 10 pretekárov ŠPK Kúpele Piešťany. V konkurencii 264 pretekárov z 38 plaveckých klubov si počínali veľmi dobre.

Sára Niepelová v strede

Reklama

Najúspešnejšou medailistkou spomedzi zúčastnených sa stala naša Sára Niepelová, ktorá vyplávala 6 titulov majsterky Slovenska a spolu 10 medailí. Vytrvalostné disciplíny 800 a 1500 v.sp. ovládla a získala zlato v kategórii senioriek aj junioriek. Na najdlhšej trati zaostala len o 3,86 sekundy za slovenským rekordom junioriek z roku 2006. Na polohovej trati na 400 m bola druhá za Podmaníkovou a vyhrala kategóriu junioriek. V ťažkej disciplíne 200 motýlik vybojovala juniorský titul a v seniorkách našla len jednu premožiteľku. Na 400 v.sp. si odniesla striebro v juniorkách a bronz v seniorkách.

Sára zúročila svoju niekoľkoročnú prípravu a potvrdila ju najlepšími osobnými časmi. Naša maximálna spokojnosť vyplýva zo skutočnosti , že táto 16 ročná študentka gymnázia nadviazala na úspechy plávania v Piešťanoch z minulosti.

Reklama

-Radoslav Suchánek-

Populárne články