Connect with us

Novinky

Plavci ŠKP Kúpele Piešťany predčili očakávania, v Bratislave získali 22 individuálnych medailí

Published

on

Reklama

Bratislavský 50-metrový bazén na Pasienkoch privítal prvý aprílový víkend veteránskych plavcov zo Slovenska, Českej republiky a Slovinska. Predsedníčka Slovenskej plaveckej federácie Irena Adámková sa na úvod prihovorila 210 pretekárom zo 42 klubov na Medzinárodných majstrovstvách SR v plávaní masters. ŠPK Kúpele Piešťany zastupovala pomerne početná výprava siedmich pretekárov. Tradične o medaile zabojovali Juraj Horil, Karol Kantek, Anna Kičinová a Pavol Škodný, návrat k masters plávaniu ohlásil Tomáš Vachan a štvoricu v nedeľu doplnili premiérovo na domácom šampionáte Jana Beňačková, Erik Ferencz a Lukáš Rusnák.

A darilo sa náramne. Siedmi plavci získali spolu 22 individuálnych medailí, 1 štafetovú a 3 open. Karol Kantek hneď v prvom štarte na 50 m voľný spôsob potešil výkonom aj zlatou medailou a to isté zopakoval aj na 50 m motýlik, pričom porazil aj vo vedľajšej dráhe plávajúceho Igora Vestenického (pre starších „Hurvo“), ktorý je v súčasnosti členom klubu ŠK Piraňa Topoľčany. Z línie nevyšiel ani v nedeľu, keď zvíťazil na 50 m znak. Najviac disciplín si cez víkend „naložil“ Pavol Škodný a ziskom 6 individuálnych a jednej štafetovej medaily sa stal najúspešnejším Piešťancom. Striebro vyplával na 50, 100 a 800 m voľný spôsob, 100 m znak, bronzový bol na 50 m znak a v osobnom rekorde zvíťazil na 200 m polohové preteky.

Reklama

Do medailovej zbierky prispel Juraj Horil bronzom na 50 m prsia a na dvojnásobnej trati bol smolne o dohmat štvrtý. Tomáš Vachan v súboji na 100 m znak získal bronz a trikrát bol strieborný na 400 a 800 m voľný spôsob a 50 m znak. Anna Kičinová zvíťazila na 100 m prsia v novom slovenskom rekorde masters a zlato brala aj na 50 a 100 m motýlik, striebro sa jej ušlo na trati 50 m prsia. Potešili aj dve veľké bronzové medaile v hodnotení open na 100 m prsia a 100 m motýlik. V nedeľu prišla chvíľa Lukáša Rusnáka, ktorý zvíťazil na 100 m motýlik a 400 m voľný spôsob, pričom na prvej trati ho vyhodnotili aj v open na striebornej priečke. Janka Beňačková vyplávala svoje prvé „placky“ na slovenskom šampionáte na 50 m prsia a 400 m voľný spôsob a majú bronzovú hodnotu. Erik Ferencz v meraní síl s rovesníkmi zatiaľ na medaile nedosiahol, ale isto ho piate a šieste miesto a zaplávané časy potešili a namotivovali.

Parádny záver obstarali štafety na 4×50 m voľný spôsob mužov. Tá piešťanská v zložení Kantek, Škodný, Vachan a Rusnák v mimoriadne vyrovnanom súboji v najpočetnejšej kategórii 160-199 rokov pri účasti siedmich štafiet obsadila druhé miesto. Od zlatých medailí Aquaticsu Nitra ich delilo 59 stotín a tretí PVK Bratislava 1 za nimi zaostali o 2 stotiny sekundy.

Reklama

(ak)/Foto: P. Škodný

Populárne články