Connect with us

Šport

Piešťanské kadetky predĺžili v Novákoch víťaznú sériu

Published

on

Reklama

Vodnopólová súťaž kadetiek pokračovala v poslednú januárovú sobotu tretím kolom. Usporiadateľom bol piešťanský klub KVP Kúpele, ktorý zápasy zorganizoval v Novákoch. Piešťanské hráčky boli v doterajšom priebehu súťaže bez prehry a neporaziteľnosť si udržali aj po ďalšom dvojzápase.

KVP Kúpele Piešťany – ŠKP MD Košice 10 : 5 (1:1,2:2,3:1,4:1)
Góly Piešťan: Kováčiková 5, Rybanská 4, Sedláková

Reklama

Hráčky Piešťan začali zápas dobre, viedli už 3 : 1, spravili však niekoľko chýb v obrane, nevyužili viacero streleckých príležitostí vrátane pokutového hodu, čo súper využil a skóre upravil na 4:3 vo svoj prospech. Piešťanky však naďalej hrali útočne, neúnavne naplavovali na bránu súpera a v druhej polovici stretnutia už vo vode dominovali. Šnúrou siedmych gólov otočili skóre zápasu na 10 : 4 a o víťazovi zápasu už nebolo pochýb.

KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 15 : 7 ( 6:0,5:2,2:1,2:4)
Góly Piešťan: Kolářová a Rybanská 4, Juricová 3, Kozáková 2, Sedláková, Klampárová

Reklama

V zápase s Vrútkami piešťanské vodné pólistky začali vo vysokom tempe, skórovali hneď z prvého útoku po 20-tich sekundách a využívali svoje šance na skórovanie. V ďalšom priebehu zápasu sa vyhli zaváhaniam a skóre narástlo až na 13 : 2. Príležitosť hrať dostali všetky hráčky a druhú polovicu zápasu dohrala prakticky striedačka.

Po troch kolách sú Piešťanky stále bez prehry na čele tabuľky, pred Košicami a Vrútkami.

Zostava KVP Kúpele Piešťany :
Stručková, Kissová – Kováčiková, Budková, Grežďová, Kozáková, Sedláková, Doktorová, Kolářová, Klampárová, Rybanská, Juricová, Kalužová

„Sme radi, že sme si udržali neporaziteľnosť. Príprava na zápasy nebola ideálna – hráčky boli na lyžiarskych výcvikoch, niektoré trápili zranenia a družstvo sme dali dohromady až na poslednú chvíľu. Vzhľadom na situáciu pred zápasmi bol pre mňa herný prejav a výkon družstva príjemným prekvapením. Ostáva veriť, že takáto forma vydrží minimálne ešte týždeň, pretože cestujeme do Košíc na ďalšie kolo súťaže,“ povedal tréner Ján Baranovič.

-Róbert Chlpek-

Populárne články