Connect with us

Novinky

Pekári proti Kominárom: Rivalitu na ihrisku ukončila zaslúžená odmena

Published

on

Reklama

Priateľský futbalový zápas medzi pekármi a kominármi prilákal v sobotu 11. júna do športového areálu v Drahovciach pri Piešťanoch stovky ľudí. Oba tímy nechali v zápase o Kozlov pohár zo seba na trávniku to najlepšie. Naposledy sa slovenskí pekári v bielom a kominári v čiernom stretli vo vzájomnom súboji pred viac ako 50 rokmi. Vtedy sa na týchto majstrov svojho remesla prišla pozrieť polovica Bratislavy. Tento rok sa predstavitelia Cechu pekárov a cukrárov Slovenska a Komory kominárov Slovenska rozhodli „pobiť“ o výhru opäť a v zápase sa bolo na čo pozerať.

Pekári skórovali síce prví, na výhru to však nestačilo

Reklama

Po náročnom pracovnom týždni preto v sobotu vybehli na trávnik plní nadšenia. Zdatnejší boli spočiatku pekári, strelili aj prvý gól stretnutia. Všetkých prítomných upútali svojimi robustnými postavami a z prekladania ťažkých vriec s múkou majú pekári naozaj poriadne svaly. Pri futbale sú však dôležité aj rýchle nohy, ktorými zaujal najmä kominár Miroslav Ledecký. Niet sa čo diviť, keď už roky behá po strechách drahovských domov.

„Veľkopopovickí sládkovia sami veľmi dobre vedia, čo je to poctivá práca, preto sa rozhodli zložiť poklonu skutočným majstrom vo svojom remesle – pekárom a kominárom. Práve Kozlov pohár je ideálnym spôsobom, ako im dať najavo, že si ich prácu vážime,“ vysvetlil Vojta Homolka, sládok pivovaru vo Veľkých Popoviciach, kde sa pivo varí viac ako 140 rokov.

Reklama

Po zápase sa kominári a pekári zamiešali, všetci sú predsa majstrami svojho remesla

Kapitán pekárov Marián Košík z Pezinka pôsobil mierne unavene, ukázalo sa, že mal na to pádny dôvod. Napriek tomu, že ho poobede čakal náročný zápas, ráno skoro vstal a pomohol svojim kolegom pri pečení čerstvých rožkov. Zrejme práve fakt, že svoje remeslo berie naozaj poctivo, rozhodol o víťazstve kominárov 5:3. Tí sa z výhry skutočne bujaro radovali, nezabudli však ani na svojich zdatných súperov pekárov, ktorých pozvali po zápase na pivo Kozel. To im načapoval osobne zástupca značky Jozef Taliga, ktorý so sebou priviezol aj skutočne krásny víťazný pohár. Dobrá nálada sa preniesla aj na divákov, ktorí športové zápolenie a víťazstvo kominárov ocenili zborovým „Ach, to naše čierne šťastie!“

Víťazov aj porazených čakali krásne trofeje a medaily

-Text a foto: MEDIA CENTRAL-

Populárne články