Connect with us

Šport

Novou posilou Piešťanských Čajok Američanka Khadijah Whittington

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky hlásia novú posilu.  Stala sa ňou 29-ročná Američanka Khadijah Whittington, ktorá môže byť trénermi využitá na pozícii číslo 4 a 5. Hráčka vysoká 185 centimetrov vysoká a vážiaca 86 kilogramov by mala priniesť do tímu najmä skúsenosti a dôraz. Informáciu zverejnili Čajky na svojej web stránke včera 3. februára.

_MG_0353_w
Piešťanské Čajky trápili v posledných týždňoch zranenia kľúčových hráčok a angažovanie K. Whittington je krokom k vyriešeniu tejto situácie. „Vypadla nám Lucia Krč-Turbová, ktorá bola dôležitým článkom nášho tímu. Rozhodli sme sa ju nahradiť práve touto hráčkou a veríme, že bude prínosom. Môže hrať na pozícii 4 a 5, je dostatočne agresívna a skúsená, aby pomohla tímu,“ povedal na margo novej Čajky tréner Martin Pospíšil.

Reklama

29-ročná Američanka má bohaté portfólio pôsobísk a práve skúsenosti spojené s dôraznou hrou by mali byť jej hlavným prínosom do tímu slovenských vicemajsteriek. „Agresívnych a tvrdých hráčok, nie je nikdy dosť. Na Slovensku s tým majú hráčky problém, pretože sme tu príliš mäkkí a chýba dôraz v osobných súbojoch. Pevne verím, že ona nám to tu ešte viac vyšpičkuje a jej prínos pre družstvo bude pozitívny,“ dodal piešťanský kouč. Všetky formálne náležitosti ohľadom zaradenia na súpisku má klub úspešne za sebou a premiéru v drese Piešťanských Čajok s číslom 7 si K. Whittington odkrúti už v sobotnom domácom zápase s Cassoviou Košice.

Nová posila Čajok naposledy pôsobila v tíme rumunskej najvyššej súťaže CS Municipal Targovište. V rovnakej lige v minulosti hrala aj za celky CSU Universitatea Alba Iulia, či CS Municipal Satu Mare. Skúsenosti zbierala aj vo francúzskom Montpellieri a izraelskom Rishon LeZion. V Rumunsku patrila k najlepším defenzívnym hráčkam, čo dokazuje že bola v sezóne 2014/2015 portálom Eurobasket.com vybratá do najlepšieho defenzívneho tímu. V roku 2008 bola draftovaná do tímu WNBA Indiana Fever, ktorý si ju vybral v druhom kole z 26. miesta. V rodnej krajine hrávala aj na univerzite North Carolina State University. S rumunským tímom Alba Iulia vyhrala v roku 2014 nadnárodnú súťaž CEWL.

Reklama

Zdroj: Tlačová správa www.piestanskecajky.sk, ilustr. foto: archív PNky,  FB Khadijah Whittington

Populárne články