Connect with us

Šport

Najmladší piešťanskí futbalisti bilancujú sezónu, v tabuľke obsadili 11. miesto

Published

on

Reklama

Futbalovú sezónu dohrali i naši najmladší žiaci. Výkony tímu zhodnotil ich tréner a zároveň športový riaditeľ klubu Cyril Stachura.

Po jesennej časti súťaže sa naše družstvo umiestnilo na 11. mieste, keď získalo 23 bodov pri siedmich výhrach, dvoch remízach a ôsmich prehrách s aktívnym skóre 52:39

Reklama

O naše góly sa postaralo až 16 hráčov (Daňhel 9, Čimo 9, Labat 7, Vereš 6, Rusnák 5, Hrdina 3, Hlavatý 2, Fox 2, Chobot 2, po jednom góle pridali: Hudec, Ocelka, Petroman, Buček, Nedorostová, Čop a jeden gól bol vlastný). Za naše mužstvo nastúpilo v súťaži až 26 hráčov. Ani v jednom zápase nechýbal kapitán tímu Erik Hlavatý.

Pred začiatkom súťažného ročníka sme si stanovili niekoľko cieľov. Prvým a základným bola tvorba družstva, pretože v minulom ročníku sa na zápasy schádzal minimálny počet hráčov. Tu sa nám podaril veľký pokrok, keďže v kádri sme mali ku koncu jesennej časti až 28 hráčov. Ďalším cieľom bolo, aby sme boli konkurencieschopní (po minulej sezóne sa nám ušlo posledné miesto so ziskom šiestich bodov. To sa nám celkom darilo, lebo aj v zápasoch, ktoré neboli pre nás výsledkovo úspešné, sme lacno kožu nepredali. Pre trénera je veľmi dôležitá účasť hráčov na tréningoch a tu, až na dovolenkové obdobie, môžem vysloviť spokojnosť. Pravidelne bolo na tréningu okolo dvadsať hráčov, čo je veľmi dobrá účasť. Horšie to je už s koncentráciou niektorých hráčov na jednotlivých tréningoch. Tu nás čaká ešte dosť práce aj preto, lebo v tejto vekovej kategórii je prioritný osobnostný rast hráča na úkor výsledkov.

Reklama

01

Čo sa týka jednotlivých zápasov, začali sme dvomi prehrami – v Galante a doma so Šaľou. Pozitívny impulz pre našich hráčov prišiel v treťom kole, keď sme dokázali vyhrať na pôde veľkého favorita AS Trenčín. Vtedy sa hráči presvedčili, že hrať a vyhrať môžu s každým mužstvom. Po vysokom víťazstve v Seredi sme odohrali dva vyrovnané zápasy s kvalitnými mužstvami Nových Zámkov a Lokomotívy Trnava. Jediný zápas, v ktorom bol súper dominantnejší, sme odohrali v Dubnici. Potom až do konca súťaže nasledovali kolísavé výsledky, keď výhra striedala prehru. Veľkú smolu sme mali hlavne v dvoch domácich zápasoch s Trebaticami a Komárnom. V oboch sme boli viac ako vyrovnaným súperom, ale v posledných sekundách sme inkasovali a tieto zápasy prehrali. Koniec sezóny nás zastihol v dobrej športovej forme a susedov v tabuľke, Topoľčany a Partizánske sme jednoznačne zdolali. Dobré výkony počas jesennej časti podávali hráči, ktorí tvorili kostru mužstva (Maliga, Hlavatý, Rusnák, Labat, Daňhel), ku ktorým sa v jednotlivých zápasoch pridali dobrými výkonmi iní hráči.

V jednotlivých zápasoch, ale aj v tréningových jednotkách sme sa snažili, aby hra alebo tréning mali tempo a dynamiku. Nie vždy sa nám to darilo, preto bolo potrebné zmeniť myslenie jednotlivých hráčov, čo sa nám u niektorých podarilo s inými treba pracovať viac individuálne. Preto aj tréningové jednotky boli zamerané v prevažnej miere na individuálny výkon hráča.

Do jarnej časti potrebujeme zlepšiť fyzickú pripravenosť hráčov, nakoľko väčšinu hráčov čaká prechod na veľké ihrisko. Takisto potrebujeme napredovať v dynamickej technike, čiže rýchlejšej práci s loptou, ktorá je alfou a omegou futbalu. Naši hráči majú vytvorené veľmi dobré podmienky na to, aby napredovali, robili radosť sebe, svojím blízkym a neposlednom rade klubu PFK Piešťany, ktorý im tieto podmienky vytvára.

MB/TK PFK

Populárne články