Connect with us

Šport

Na Dolomitenmann 2014 bodovali aj Piešťanci

Published

on

Reklama

Polovicu jediného slovenského tímu na najťažšom štafetovom závode sveta – Dolomitenmann 2014 tvorili športovci z Piešťan. Spomedzi stovky amatérskych družstiev obsadili Slovak Elements Team 6. septembra v rakúskom Lienzi vynikajúce 15. miesto.

dolomitenŠtvorica úspešných športovcov s manažérkou tímu Janou Štefečkovou Beňačkovou.

Reklama

Na 60 kilometrovej trati s prevýšením 6 700 metrov si so športovcami z celého sveta zmerali sily bežec Martin Vrábel, strieborný olympionik z Turína Rado Židek, kajakár – majster sveta do 23 rokov v K1 Martin Halčin a cyklista Braňo Sivák.

Ako prvý štartoval Piešťanec Martin Vrábel, ktorý absolvoval beh z námestia v Lienzi do blízkych hôr s úctyhodným prevýšením 2 000 metrov. Niekoľkonásobný víťaz horského ultramaratónu Baba – Kamzík sa predstavil vo vynikajúcej forme a odovzdal štafetu Radovi Židekovi. Známy snowboardista musel absolvovať paraglidingový prelet s medzipristátim a kilometrovým behom cez les. Nasledovalo náročné stúpanie piešťanského cyklistu Braňa Siváka po 16 km dlhej trase s 26 % sklonom a 10 kilometrový extrémny zjazd. Ako posledný predviedol svoj talent Martin Halčin. Jeho jazda po divokej rieke Drau trvala asi 30 minút, ešte predtým však musel rieku preplávať a potom do nej opäť skočiť zo 7 metrov vysokého mosta spolu s kajakom.

Reklama

Náročný závod sledovalo asi 45-tisíc divákov a vďaka našim športovcom viala na námestí v Lienzi aj slovenská vlajka. Keďže ako jediný sa profesionálne venuje športu iba kajakár Martin Halčin, boli Slováci zaradení do kategórie Amatéri. V nej spomedzi stovky družstiev obsadili vynikajúce 15. miesto.

(red)

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články