Connect with us

Šport

Cvičením na preliezkach posúvajú svoje limity

Published

on

Reklama

Ich cieľom je vylákať ľudí von, aby urobili niečo pre svoje zdravie. Najčastejšie ich stretnete na ihrisku na Vážskej ulici. Hovoria si Street Workout PN a pripravujú projekt na výstavbu priestoru, kde by mohol cvičiť každý – od detí po profesionálnych športovcov.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=QILU1KxX3kA[/youtube]

Reklama

Aktivita, celosvetovo známa pod názvom street workout je cvičenie v exteriéroch výhradne pomocou vlastnej váhy. Takýto tréning poznali už v antike, ale až internet pomohol k šíreniu videí, na ktorých prevažne Afroameričania z chudobných štvrtí cvičia takýmto spôsobom, pretože si nemôžu dovoliť drahé posilňovne.

„Je to vlastne cvičenie na preliezkach, posúvanie svojich hraníc a limitov,“ hovorí o street workoute Filip Šima, jeden z členov piešťanského tímu. Spolu s kamarátmi najčastejšie cvičí na ihrisku na Vážskej ulici. Ich spoločným úsilím je však vybudovať v našom meste priestor, prispôsobený na túto aktivitu.

Reklama

„Nové ihrisko by malo slúžiť deťom, ale aj futbalistom, hokejistom, bežcom a ďalším športovcom. Bude pre každého, kto má rád cvičenie na čerstvom vzduchu,“ vysvetľuje Filip a dodáva: „Najväčšou výhodou je, že ho môžu používa ľudia bez rozdielu veku. Našim cieľom je priviesť ľudí von, aby urobili niečo pre svoje zdravie.“ Projekt je podľa jeho slov vo fáze prípravy: „Čakáme, ká mesto určí, kde by mohlo niečo také vyrásť. Máme aj niekoľko návrhov, ako by to malo vyzerať.“

Dovtedy kým bude tento priestor hotový, môžu záujemcovia o cvičenie na čerstvom vzduchu kontaktovať členov Street Workout PN prostredníctvom Facebooku.

[nggallery id=2382]

Text: mp Foto: sw

Populárne články