Connect with us

Šport

Vodné pólo: ANTI KAJLICH CUP na Eve ovládli Maďari, Piešťanci boli druhí

Published

on

Reklama

Už 14. ročník medzinárodného vodnopólového turnaja hráčov, starších ako 35 rokov, pod názvom Anti Kajlich Cup sa uskutočnili v sobotu 3. októbra na piešťanskom kúpalisku EVA uskutočnil. Meno dostal turnaj po piešťanskom vodnopólistovi a majstrovi ČSSR Anti Kajlichovi, žijúcom momentálne v Austrálii. Okrem domáceho družstva sa pretekov zúčastnilo ukrajinské Dynamo Ľvov, maďarské Tipo BVSC Budapešť, chorvátsky VK Omiš a  Slávia UK Bratislava.   Mužstvá odohrali medzi sebou vzájomné zápasy, po ktorých sa vytvorila konečná tabuľka. Víťazom sa zaslúžene stalo mužstvo z Budapešti, ktoré ako jediné na turnaji neprehralo ani jeden zápas. Piešťanský Klub vodného póla sa ale nedal zahanbiť a naši skončili na výbornom druhom mieste.

Piešťanskí pólisti sa na turnaji zlepšovali od zápasu k zápasu. V zápase s  Budapešťou prehrávali už 2:6, ale postupne dotiahli vedenie súpera a v poslednej minúte gólom Tichova vyrovnali na konečných 7:7. Góly KVP: 2-Tichov, Ferančík, 1-Kolár, Adamkovič, Polák. V druhom zápase proti Dynamu Ľvov bol ešte 5 minút pred koncom zápasu nerozhodný stav 3:3, ale ukrajinskí hráči zvýšili na 5:3 a Polák dvadsať sekúnd pred koncom už len skorigoval. Piešťany tak prehrali tesne 4:5. Góly KVP: 2-Ma. Berlanský, 1-Polák, Ferančík. Proti Omišu domácim pólistom nevyšiel úvod zápasu a v 8. min. prehrávali už 1:3. Následne však gólmi Petričeviča, Repáša a Ferančíka otočili stav na 4:3. Omiš ešte vyrovnal na 4:4, víťazný gól kúpeľov strelil Adamkovič. Góly KVP: Tichov, M. Petričevič, Ferančík, Repáš, Adamkovič. Ak chceli piešťanskí pólisti skončiť na turnaji v prvej trojke, tak museli zvíťaziť v poslednom zápase s Bratislavou. Hráči KVP nenechali nič na náhodu a Bratislavu rozstrieľali v pomere 9:3 a obsadili tak celkovo druhé miesto. Góly KVP: 3-Tichov, 2-Ferančík, M. Petričevič, 1-Polák, R. Berlanský.

Reklama

 

Zostava KVP: Boba-Chlpek, Polák, M. Petričevič, Tichov, Adamkovič, Brna, Repáš, R. Berlanský, Racík, Ferančík, Ma. Berlanský, Reichel, Mi. Berlanský, Štefka, Kolár.

Reklama

Výsledky ostatných zápasov: Omiš-Ľvov 5:5, Bratislava Omiš 8:5, Budapešť – Bratislava 6:4, Budapešť-Ľvov 5:4, Budapešť-Omiš 5:5, Bratislava-Ľvov 9:4.

Róbert Chlpek, foto. J. Galo

Populárne články