Connect with us

Kultúra

YOUNG ART SHOW má za sebou slávnostnú finisáž

Published

on

Reklama

Dom umenia zažil v piatok 21. októbra slávnostnú finisáž 9. ročníka prehliadky mladých umelcov YOUNG ART SHOW. Program otvoril svojím klavírnym vystúpením Ján Rau a moderovala ho Diana Hágerová spolu s hlavným organizátorom a autorom myšlienky celého podujatia Martinom Ševčovičom. Návštevníci mohli obdivovať návrhy módnych dizajnérok Kristíny Bánovskej, Tatiany Ďurkovovej, Moniky Pšenicovej, Petry Kovácsovej, Tatiany Dvořákovej a  Viery Futákovej. Na pódiu boli vidieť naozaj zaujímavé kreácie a program svojim vystúpením obohatil aj raper Vladis skladbami z nového albumu Generácia II Kalašnikov.

IMG_1009_resize

Reklama

V úvode programu Martin Ševčovič poďakoval riaditeľke Domu umenia Edite Bjeloševičovej za spoluprácu i podporu myšlienky prehliadky mladých umelcov YOUNG ART SHOW a zaželal jej všetko najlepšie k životnému jubileu. Návštevníci mohli počas finisáže obdivovať napríklad kolekciu Slovanská epopej od dizajnérky Moniky Pšenicovej, ktorá pracovala s prvkami ľudových krojov, návrhy Petry Kovácsovej zase stierali rozdiely medzi výsostne mužským a ženským oblečením ich prelínaním. Kolekcia Tatiany Dvořákovej Odvážna žena zase ponúkla pohľad na ladné ženské krivky a treba podotknúť, že modely boli naozaj určené najmä pre odvážne ženy.

IMG_0821_resizeIMG_0934_resizeIMG_1104_resizeVýstavu 65 mladých výtvarníkov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Ruska, Rumunska, Srbska, Španielska, Veľkej Británie i USA. Cieľom YOUNG ART SHOW je pomôcť mladým autorom prezentovať svoju prácu. Dostať do povedomia svoju osobu a tvorbu. Výstava je spôsob, akým môžu mladí výtvarníci dosiahnuť svoje publikum, komunikovať s ním. Ide o možnosť vystúpiť na scénu a odohrať svoje predstavenie. Projekt je zameraný najmä na študentov a absolventov domácich a zahraničných vysokých umeleckých škôl. Prehliadka chce tiež vzbudiť záujem publika o výtvarné umenie, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany.

Reklama

IMG_0793_resize

-lt-

Populárne články